Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá

Chcete zkusit nějaký netradiční dezert, nějakou sladkost, na které si pochutná jak vaše rodina, tak ji můžete také naservírovat návštěvě? Pokud ano, zkuste tuto pochoutku.
řezy
Žloutkové řezy si velmi rychle oblíbíte. (zdroj foto: youi.cz)

Jedná se o zajímavé žloutkové řezy, které zaujmou nejenom svou chutí. Jsou skvělou volbou i pro toho, kdo je v pečení začátečníkem.

Řezy. Co na ně budeme potřebovat?

Žloutkové řezy se skládají ze tří ingrediencí. Z těsta, krému a samozřejmě také polevy. Pro přehlednost jsme vám rozdělili jednotlivé suroviny. A začínáme základem v podobě těsta. Na to bude potřeba:

  • 6 bílků
  • 3 lžíce mouky
  • 200 g cukru
  • 200 g namletých ořechů

Jak vidíte, těsto je velmi jednoduché. A stejné to bude také v případě krému, který budete na tyto žloutkové řezy potřebovat. Zde je třeba mít po ruce:

  • 6 žloutků
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 75 g bílé čokolády
  • 200 g másla

Jak na krém, to už také víte, a tak zbývá složka poslední, kterou je poleva. Ta vznikne ze dvou jednoduchých věcí, a to z 250 g bílé čokolády, kterou smícháte se 3 lžícemi oleje.

Připravujeme žloutkové řezy. Začínáme těstem

Jako první se pochopitelně začíná těstem. A to tak, že si pomocí kuchyňského mixéru nejprve důkladně ušleháte vaječné bílky. Když z nich vznikne sníh, tak do nich opatrně, už za ručního míchání přidáváte cukr, mouku a také ořechy.

Tímto vám vznikne nadýchané těsto, které nalijete do klasického plechu. Ten doporučíme vyložit pečicím papírem. Plech s těstem vložte do trouby a při klasické teplotě 180 stupňů Celsia pečte po dobu 30 minut.

Nachystejte si krém

Druhou fází přípravy je krém. I tady se začíná vejci. Konkrétně žloutky. Ty se šlehají v páře s cukrem, na požadovanou tuhou konzistenci. Když jste s ní spokojeni, můžete přestat se zahříváním a můžete se pustit do dokončení krému. A to tak, že do něho vmícháte všechny ostatní ingredience.

Už jenom sestavení

Obě hlavní složky na žloutkové řezy máte, a tak se můžete pustit do finalizace dezertu. Vezměte těsto a na něho naneste veškerý krém. Ten zarovnejte do roviny.

K TÉMATU  Čarujeme s celerem: nečekané dobroty z obyčejné bulvy. Na zimu jako stvořené

Poté ho polijte směsí čokolády a oleje, kterou jste si vytvořili ve vodní lázni. Nyní už stačí jenom pár hodin v lednici a netradiční i chutná pochoutka je hotová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Panna cotta: bezlepkové řezy s horní vrstvou želatiny. Ideální moučník!

Likérová špička jako z cukrárny. Rychle, jednoduše a s dokonalou chutí

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek