Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá
Jedná se o zajímavé žloutkové řezy, které zaujmou nejenom svou chutí. Jsou skvělou volbou i pro toho, kdo je v pečení začátečníkem.
Řezy. Co na ně budeme potřebovat?
Žloutkové řezy se skládají ze tří ingrediencí. Z těsta, krému a samozřejmě také polevy. Pro přehlednost jsme vám rozdělili jednotlivé suroviny. A začínáme základem v podobě těsta. Na to bude potřeba:
- 6 bílků
- 3 lžíce mouky
- 200 g cukru
- 200 g namletých ořechů
Jak vidíte, těsto je velmi jednoduché. A stejné to bude také v případě krému, který budete na tyto žloutkové řezy potřebovat. Zde je třeba mít po ruce:
- 6 žloutků
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce mléka
- 150 g moučkového cukru
- 75 g bílé čokolády
- 200 g másla
Jak na krém, to už také víte, a tak zbývá složka poslední, kterou je poleva. Ta vznikne ze dvou jednoduchých věcí, a to z 250 g bílé čokolády, kterou smícháte se 3 lžícemi oleje.
Připravujeme žloutkové řezy. Začínáme těstem
Jako první se pochopitelně začíná těstem. A to tak, že si pomocí kuchyňského mixéru nejprve důkladně ušleháte vaječné bílky. Když z nich vznikne sníh, tak do nich opatrně, už za ručního míchání přidáváte cukr, mouku a také ořechy.
Tímto vám vznikne nadýchané těsto, které nalijete do klasického plechu. Ten doporučíme vyložit pečicím papírem. Plech s těstem vložte do trouby a při klasické teplotě 180 stupňů Celsia pečte po dobu 30 minut.
Nachystejte si krém
Druhou fází přípravy je krém. I tady se začíná vejci. Konkrétně žloutky. Ty se šlehají v páře s cukrem, na požadovanou tuhou konzistenci. Když jste s ní spokojeni, můžete přestat se zahříváním a můžete se pustit do dokončení krému. A to tak, že do něho vmícháte všechny ostatní ingredience.
Už jenom sestavení
Obě hlavní složky na žloutkové řezy máte, a tak se můžete pustit do finalizace dezertu. Vezměte těsto a na něho naneste veškerý krém. Ten zarovnejte do roviny.
Poté ho polijte směsí čokolády a oleje, kterou jste si vytvořili ve vodní lázni. Nyní už stačí jenom pár hodin v lednici a netradiční i chutná pochoutka je hotová.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Panna cotta: bezlepkové řezy s horní vrstvou želatiny. Ideální moučník!
Likérová špička jako z cukrárny. Rychle, jednoduše a s dokonalou chutí