Luxusní zapékané přírodní vepřové řízky se sýrem
Ingredience na zapékané vepřové řízky
Na zapékané vepřové řízky pro 4 osoby budete potřebovat:
- 4 vepřové řízky
- 200 g strouhaného tvrdého sýra (eidam, gouda nebo cheddar)
- 8 cherry rajčátek
- 4 žampiony
- 4 plátky šunky
- 1-2 klobásy
- 1 pálivou papričku
- Vaše oblíbené grilovací koření
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Příprava
V oleji rozmíchejte grilovací koření a trochu soli a naložte do něj všechny čtyři řízky. Nádobu s nimi přetáhněte potravinářskou fólií a dejte ji na několik hodin ho lednice. Po vyjmutí z marinády naložené řízky zprudka orestujte na pánvi bez oleje. Bude stačit ten, který nasáknou při marinování. Restovat stačí 1-2 minuty z každé strany, protože maso se pak bude ještě zapékat. Při restování řízky opepřete.
Orestované plátky masa přendejte na plech na pečení vyložený pečicím papírem a navrstvěte na ně najemno nakrájenou pálivou papričku, na kolečka nakrájená cherry rajčátka a kolečka klobásy. Přidejte také na plátky nakrájené žampiony. Nakonec každý řízek překryjte plátkem šunky a zasypte strouhaným sýrem.
Plech s řízky dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud se sýr nerozteče a nevytvoří se na něm zlatavá krusta. V závislosti na typu sýra to obvykle trvá 5-10 minut. Podávejte horké se steakovou nebo pepřovou omáčkou a zeleninovou oblohou, případně s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT