Vynikající nekynuté koláčky, které jsou měkké a nadýchané
Možná jste si zatím na domácí koláče netroufali právě z důvodu, že máte respekt z kynutého těsta. Ale s naším receptem se nemusí obávat ani naprostí začátečníci. Domácí nekynuté koláčky jsou snadné, příprava zabere minimum času a než se hosté nebo rodina nadějí, budou na stole. Čerstvé a voňavé.
Ingredience na nekynuté koláčky
- 250 ml nejlépe plnotučného mléka
- 600 g hladké prosáté mouky
- 2 celá vejce
- 1 droždí
- 200 ml oleje
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 lžíce krystalového cukru
Příprava
Všechny výše uvedené suroviny, které jste si připravili, přidávejte jednu po druhé do mísy a důkladně promíchejte. Jakmile vypracujete těsto, máte hotovo a můžete začít tvarovat jednotlivé koláčky. Těsto si vyválejte na silnější plát. Na vykrajování koláčků můžete použít různé formičky, ale také například sklenici z tenčího skla.
Abyste mohli koláče naplnit, pomocí menší formičky nebo dna sklenice vytvořte v těstě důlek. Důlky pak naplňte podle své chuti a fantazie, oblíbené jsou koláčky makové, tvarohové, povidlové nebo ořechové. Použít ale můžete například i jablečnou náplň nebo jednotlivé náplně vzájemně kombinovat pro zajímavější vzhled a především chuť.
Své již téměř hotové nekynuté koláčky můžete dozdobit například drobenkou připravenou z hrubé mouky, másla a cukru. A možná jste nevěděli, že když do drobenky přidáte trochu vanilkového cukru, bude krásně chutnat i vonět. Koláče můžete posypat například sekanými mandlemi a jejich povrch potřít rozšlehaným vejcem.
Troubu si předehřejte na 180 °C, nekynuté koláčky rozložte na plech na pečicí papír a pečte přibližně 15 minut, v závislosti na výkonu trouby. Ať vám i vašim blízkým chutná!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Tradiční moravský recept na ty nejlahodnější koláče. Vyzkoušíte?
Nejoblíbenější fitness koláče a dorty našich čtenářek. Zkuste mlsat zdravě a bez výčitek!