Tvarohový koláč s ovocem, bleskurychle hotový
Recept na tento bleskový koláč s ovocem se v podstatě skládá ze dvou směsí – základní na těsto a poté tvarohové nádivky, které se kombinují s libovolným ovocem. Doporučujeme druhy ovoce nepřekombinovat, jinak by se mohlo stát, že by se chutě vzájemně rušily.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Tvarohový koláč s ovocem
- 22hrnkyšpaldové mouky
- 11hrnektřtinového cukru
- 11polovina hrnkuslunečnicového oleje
- 11polovina hrnkuplnotučného mléka
- 22ksvajec M
- 11sáčekkypřicího prášku
- 11vaničkapolotučného tvarohu
- 11kelímekbílého jogurtu
- 11ksvejce M
- 11sáčekvanilkového cukru
- 11balenívanilkového pudinku
Postup:
Do větší misky si připravíme prosátou špaldovou mouku. Tu smícháme s práškem do pečiva a hrnkem třtinového cukru. Přidáme olej, mléko a nakonec i obě celá vejce. Těsto vymícháme mixérem dohladka.
Plech o velikosti asi 28 x 38 cm si vymažeme a vylijeme na něj umíchané těsto.
Tvarohovou nádivku připravíme tak, že tvaroh prošleháme mixérem s jogurtem. Přidáme obě celá vejce, vanilkový cukr a vanilkový pudink a znovu všechno prošleháme tak, aby se ingredience dobře spojily. Pokud by se vám nádivka zdála méně sladká, můžete přidat ještě 1 až 2 polévkové lžíce krystalového cukru.
Nádivku nabíráme větší lžící a přidáváme ji do těsta na plechu. Na strakatý koláč navrstvíme ovoce podle vlastního výběru. Velmi dobré jsou v této kombinaci třešně, borůvky nebo třeba meruňky. Využít můžete ovoce jak čerstvé, tak kompotované nebo zmražené.
Koláč s ovocem pečeme na 180°C. Jakmile do něj píchneme párátkem a vytáhneme ho suché, je hotový. Necháme ho vychladnout a teprve poté podáváme.