Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Tvarohový koláč s ovocem, bleskurychle hotový

Nechte drobenku drobenkou a připravte si pro změnu rychlou ovocnou buchtu prolitou tvarohem. Osvědčená kombinace tvarohu a ovoce totiž není dobrá jen pro kynuté „blbouny“, ale umí okouzlit i v podobě klasické buchty na plech. Navíc díky hrnkovému odměřování ingrediencí budete mít tuto dobrotu vcelku rychle hotovou na stole.
koláč s ovocem
ilustrační obrázek

Recept na tento bleskový koláč s ovocem se v podstatě skládá ze dvou směsí – základní na těsto a poté tvarohové nádivky, které se kombinují s libovolným ovocem. Doporučujeme druhy ovoce nepřekombinovat, jinak by se mohlo stát, že by se chutě vzájemně rušily.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Univerzální ovocný koláč s esencí letní zahrady

Připravte si rychlý pudinkový dort s piškotovým základem

Tvarohový koláč s ovocem

porce
g / porce
Ingredience na těsto:
  • 2
    2
    hrnky
    špaldové mouky
  • 1
    1
    hrnek
    třtinového cukru
  • 1
    1
    polovina hrnku
    slunečnicového oleje
  • 1
    1
    polovina hrnku
    plnotučného mléka
  • 2
    2
    ks
    vajec M
  • 1
    1
    sáček
    kypřicího prášku
Ingredience na tvarohovou nádivku:
  • 1
    1
    vanička
    polotučného tvarohu
  • 1
    1
    kelímek
    bílého jogurtu
  • 1
    1
    ks
    vejce M
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    balení
    vanilkového pudinku

Postup:

  1. Do větší misky si připravíme prosátou špaldovou mouku. Tu smícháme s práškem do pečiva a hrnkem třtinového cukru. Přidáme olej, mléko a nakonec i obě celá vejce. Těsto vymícháme mixérem dohladka.

  2. Plech o velikosti asi 28 x 38 cm si vymažeme a vylijeme na něj umíchané těsto.

  3. Tvarohovou nádivku připravíme tak, že tvaroh prošleháme mixérem s jogurtem. Přidáme obě celá vejce, vanilkový cukr a vanilkový pudink a znovu všechno prošleháme tak, aby se ingredience dobře spojily. Pokud by se vám nádivka zdála méně sladká, můžete přidat ještě 1 až 2 polévkové lžíce krystalového cukru.

  4. Nádivku nabíráme větší lžící a přidáváme ji do těsta na plechu. Na strakatý koláč navrstvíme ovoce podle vlastního výběru. Velmi dobré jsou v této kombinaci třešně, borůvky nebo třeba meruňky. Využít můžete ovoce jak čerstvé, tak kompotované nebo zmražené.

  5. Koláč s ovocem pečeme na 180°C. Jakmile do něj píchneme párátkem a vytáhneme ho suché, je hotový. Necháme ho vychladnout a teprve poté podáváme.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek