Tříbarevný kokosový zákusek se skvěle hodí ke kávě. Upečete si ho?
Ingredience na kokosový zákusek
Na těsto na kokosový zákusek budete potřebovat:
- 8 vajec
- 400 g hladké mouky
- 300 g krupicového cukru
- 200 ml plnotučného mléka
- 200 ml oleje
- 50 g holandského kakaa
- 1 prášek do pečiva
- Pár kapek rumového aroma, pokud chystáte zákusek pro dospělé
Kromě toho si na kokosovou náplň připravte:
- 600 ml plnotučného mléka
- 150 g strouhaného kokosu
- 150 g moučkového cukru
- 50 g hrubé muky
Příprava
V dostatečně velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do hutné pěny a zadělejte do nich mouku smíchanou s práškem do pečiva. Postupně přidejte mléko a olej. Pokud zákusek nebudou jíst malé děti, přidejte i pár kapek rumového aroma. Po přidání každé další ingredience těsto dobře propracujte. Když je těsto tekuté, hladké a stejnoměrné, přelijte jednu polovinu do jiné misky.
Do poloviny těsta přidejte holandské kakao a dobře ho zapracujte. Druhou polovinu těsta si odložte na později. Tu část těsta, ve které je kakao, přelijte na plech vymazaný máslem a vysypaný hladkou moukou. Těsto pečte při plotě 180 °C po dobu 15 až 20 minut.
Zatímco se první část těsta peče, připravte si náplň. Mléko zahřívejte na mírném plamenu a krátce předtím, než by dosáhlo varu, do něj přimíchejte cukr s kokosem. Následně mléko odstavte z plotny a přidejte do něj také mouku. Míchejte, dokud krém nezhoustne. Hotovou kokosovou náplň přelijte na upečené těsto tak, aby se nedotýkala stěn pekáče.
Kokosovou náplň přelijte druhou polovinou těsta a dezert dejte znovu péct. Tentokrát při teplotě 160 °C po dobu 20-30 minut. Hotový dezert můžete polít čokoládovou nebo citronovou polevou, případně přizdobit marmeládou. Servírujte jej vystydnutý. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Domácí bounty řezy: dezert s chutí kokosu a exotiky
Kakaový zákusek s kokosovým krémem. Potěšte své chuťové buňky!