Pondělí , 08. 08. 2022

Soběslav

Sladká banánová roláda: Nepečená rychlopochoutka

Ať už se vám nechce rozpalovat trouba nebo jenom hledáte něco snadného, co byste si mohli během chvilky zakousnout ke kávě, tato rychloroláda je tou správnou odpovědí. Kombinace čokolády a banánu zkrátka nikdy neomrzí a díky tvarohu bude váš dezert nejen lahodnější, ale také zdravější. Z pár ingrediencí připravíte zákusek, na kterém si smlsnou jak dospělí, tak děti.
banánová roláda
Nepečená banánová roláda rychle zažene chuť na sladké.

Směs, ze které je banánová roláda připravená, je velmi tvárná, takže pokud si výsledek potřebujete upravit jinak, fantazii se meze nekladou. Namísto rolády tak můžete mít třeba v cukuletu dezert do skla, který bude se šlehačkou rovněž vypadat famózně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky

Banánová zmrzlina ze 3 ingrediencí. Neobsahuje laktózu ani cukr

Banánová roláda

porce
g / porce
Ingredience:
  • 3
    3
    ks
    banány
  • 1
    1
    vanička
    polotučného tvarohu
  • 60
    60
    g
    másla
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    tabulka
    hořké čokolády
  • 2
    2
    hrsti
    dětských piškotů

Postup:

  1. Dětské piškoty nasekejte v robotu nadrobno. Pokud nemáte po ruce robota, můžete je vložit do sáčku a několikrát přejet válečkem.

  2. Jeden banán si přendejte do misky a vidličkou ho rozmačkejte na kaši. K banánové drti přidejte vaničku polotučného tvarohu, smíchaného s vanilkovým cukrem, a rozdrcené piškoty.

  3. Ve vodní lázni si rozpusťte máslo a nalámejte do něj tabulku čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nesmíchá s máslem. Asi dvě lžíce si ponechte stranou a zbytek smíchejte s krémem a piškoty. Měla by vám vzniknout tvárná hmota, konzistencí připomínající modelínu. Pokud máte těsto příliš řídké, přidejte do směsi ještě trochu piškotů.

  4. Připravíme si potravinářskou folii. Na ni rozprostřeme umíchanou směs do tvaru obdélníku. Zbývající dva banány oloupeme a položíme na jednu z delších stran. Těsto zamotáme do tvaru rolády – pomůžeme si přitom potravinářskou fólií. Roládku dáme vychladit do lednice alespoň na 20 minut.

  5. Čokoládovou polevu, kterou jsme si dali stranou, opět rozpustíme ve vodní lázni nebo ji na pár minut vložíme do mikrovlnné trouby. Jakmile bude opět tekutá, zákusek s ní postříkáme. Po ztuhnutí polevy je banánová roláda připravená k podávání.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek