Osvěžující těstovinový salát ala „Hawai“. Pochutnejte si na něm i vy
Jaké suroviny potřebujete na těstovinový „Hawai“ salát?
Než se pustíte do přípravy salátu, připravte si tyto ingredience:
- 520 gramů vaječných těstovin (mohou to být kolínka, vřetena, zkrátka cokoliv, co máte rádi)
- 1 konzervu s ananasem
- 210 gramů libové šunky
- 220 gramů tvrdého sýra na strouhání (eidam, ementál)
Také se neobejdete bez: 410 gramů zakysané smetany, 220 gramů majonézy (pokud držíte dietu, zvolte lehkou verzi).
Jak postupovat při přípravě pokrmu?
Nejprve se pusťte do vaření vámi zvolených těstovin. Do velkého hrnce napusťte studenou vodu, přidejte špetku soli a přiveďte na plotně k varu. Až bude voda vřít, vsypte vaječné těstoviny a vařte do změknutí podle návodu. Ideální konzistence je al dente, tj. na skus.
Uvařené těstoviny sceďte a vhoďte do velké skleněné nebo plastové mísy. Mezitím si připravte ingredience na dochucení. Ananas v konzervě slijte a pokrájejte na menší kousky, pokud jste tedy již nezakoupili krájený. Vložte k těstovinám.
Následuje pokrájení libové šunky na menší kostičky a nastrouhání tvrdého sýra nahrubo. Oboje suroviny posléze přidejte k těstovinám a ananasu, zakápněte zakysanou smetanou, majonézou a vše důkladně promíchejte.
Připravený těstovinový salát přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice alespoň na hodinu vychladit. Pokrm je totiž ideální podávat studený. V chladničce vám vydrží zhruba dva dny.
Pakliže jste milovníky zeleniny, můžete samozřejmě ananas nahradit například hráškem, kukuřicí, nebo paprikou. Lze přidat i jiné druhy sýrů, jako je niva, čedar, nebo parmazán. Přejeme dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Zapečená cuketa se smetanou vás nadchne svou jemnou chutí
Rychlé těstoviny s omáčkou, mletým masem a sýrem jsou naprosto famózní!