Poctivý šunkový salát jako levná a chutná večeře
Česká kuchyně má pro nás naštěstí zajímavé řešení. Šunkový salát, který není tak úplně salátem, ale našinci jsou na něj zvyklí. Servírovat ho můžete jen tak s pečivem, ale skvělý je rovněž jako základ pro chlebíčky, pokud se chystáte na nějakou oslavu a bramborový salát vám přijde příliš fádní.
Náš poctivý šunkový salát je, jak už název napovídá, sázka na jistotu. A má ještě jednu velkou výhodu – neudělá vám průvan v peněžence. Dejte mu šanci a uvidíte, že se na vašem stole rychle zabydlí.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Šunkový salát
- 500500gšunky nebo kvalitního uzeného masa
- 500500gcherry rajčat
- 300300gstrouhaného tvrdého sýra
- 100100mlmajonézy nebo zakysané smetany
- 44ksnakládaných okurek
- 11plechovkasterilovaného hrášku
- 11ksjarní cibulka nebo malá červená cibule
- sůl a pepř
- čerstvé bylinky na ozdobu
Šunku si nakrájejte na kostičky. Rajčata, okurky a cibulku nakrájejte najemno. Pokud máte cherry rajčátka, tak je nakrájejte na čtvrtiny. Hrášek přeceďte a kuličky nechte chvilku oschnout, než je zamícháte do salátu. Všechny suroviny i se strouhaným sýrem pak smíchejte ve velké míse a zapracujte do nich majonézu nebo zakysanou smetanu.
Šunkový salát můžete podávat s rozpečenou bagetkou nebo vekou. Kromě toho se skvěle hodí na chlebíčky. V takovém případě je dobré přidat do něj natvrdo uvařená vejce. Salát vydrží v lednici maximálně 2 dny.