Slaninové trubičky s javorovým sirupem
Šunkové rolky s křenem nejsou v našich končinách nic nového. Když se ale tento recept trochu poupraví, vyjde vám nečekaně zajímavá a chutná kombinace, kterou můžete oslnit návštěvu. Slanina opečená nasladko zajistí šťavnatost a křupavost předkrmu, zatímco o zbytek se postará krémová nádivka. Recept je perfektní jako předkrm, například před grilováním nebo jinou „masovou“ příležitostí. Slaninové trubičky si můžete vychutnat s pečivem nebo i jen tak bez ničeho.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Pečená vepřová slanina se dvěma druhy náplně. Připravte se na nový rozměr chuti
Když vás honí mlsná! Jak zkrotit chuť na nezdravé jídlo a co tím tělo říká?
Slaninové trubičky
- 1515plátkůslaniny
- 33lžícejavorového sirupu
- 22lžícečerného piva
- 44ksvejce
- 44lžícezakysané smetany
- 11lžičkamedové hořčice
- 11hrstkopru
- sůl a pepř
Postup:
Připravíme si formičky na klasické trubičky. Pokud je nemáme, vyrobíme je z alobalu tak, že si ho natrháme na pláty, které následně srolujeme. Slaninu si rozložíme na tácek. Z černého piva a javorového sirupu si umícháme glazuru, kterou každý plátek potřeme, a to z obou stran. Následně každý plátek slaniny omotáme kolem formičky a odložíme na plech vyložený pečicím papírem.
Takto připravenou slaninu pečeme v troubě při 180 °C asi 10 minut dokřupava.
Mezitím si připravíme krém. Vejce si uvaříme ve vodě natvrdo a necháme je chvíli vychladnout. Následně je oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k nim čtyři polévkové lžíce zakysané smetany, jednu čajovou lžičku medové hořčice a trochu soli a pepře. Kopr si nasekáme nadrobno a přimícháme ho do směsi. Nádivka by měla být hustší, neměla by téct.
Slaninu po vychladnutí sejmeme z trubiček, aniž bychom ji rozmotávali. Takto vzniklé slaninové rolky plníme připravenou nádivkou – nejlépe to jde zdobícím sáčkem, lze si ale poradit i s klasickou lžičkou. Můžeme podávat.