Salko buchty, které nakynou až v troubě. Žádné čekání ani složitá příprava
V hlavní roli salko buchty
Vynikající chuť těchto buchet tkví v jediném – v karamelovém Salku. Tato ingredience je alfou a omegou celého receptu. Dávkování si samozřejmě můžete určit sami, nezapomínejte, že Salko samo o sobě je dost sladké, proto můžete ubrat například na cukru. Vše záleží na vaší chuti. Společně s karamelovým Salkem je potřeba si připravit ještě následující složky.
- 860 g másla
- 310 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 PL moučkového cukru
- 110 ml sladké smetany
- Citrónová kůra nebo aroma
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
Postup na přípravu těsta
Máslo rozdrobíme do polohrubé mouky a přidáme další sypké složky, tedy prášek do pečiva a oba cukry. Přidejte vejce, sladkou smetanu a začněte vypracovávat jemné těsto. Nebojte se zapojit holé ruce. Hezky těsto propracujte, dokud z něj nevytvoříte jednotnou, hladkou hmotu.
Žádné kynutí, rovnou pečení
Jakmile je těsto na salko buchty hotové, nemusíte jej nechávat kynout. Není potřeba na nic čekat. Vyválejte nebo rukama roztáhněte těsto do placky a pomocí hrnku nebo sklenice vytvořte stejně velká kolečka.
Z každé jednotlivé placičky vytvořte hladkou kuličku a uložte na plech. Potřete utřeným žloutkem a dejte péct na 175 stupňů na 15 – 20 minut. Sami můžete pozorovat, jak buchty v troubě během krátké chvíle začínají kynout. Nezapomeňte hotové buchty pocukrovat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Tvarohová buchta je jemná, vláčná a kdo ji peče, bude potěšený i nenáročnou přípravou
Jednoduché a lahodné koblížky, které zvládne každý. Obsahují jednu zajímavou surovinu