Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Rychlá hrníčková bábovka z Granka vhodná i pro začátečníky

Dostali jste chuť na něco sladkého a milujete čokoládu, nebo kakao? Pak stojí za vaši pozornost tento recept na bábovku se skvělým kakaem zvaným Granko
bábovka
Bábovka s tvarohem uvnitř. (zdroj foto: onatv.cz)

Granko zná snad každý a mnozí z nás ho mají spojené především s tím, že jsme si jím ochucovali v dětství mléko. Jenže tuto kakaovou směs nemusíte používat jen do mléka, můžete si pomocí ní upéct i něco dobrého. Tato bábovka vás svým výsledným vzhledem, a hlavně chutí velmi potěší! Upečte si ji.

Nutné ingredience na „grankovou“ bábovku

Na tento recept potřebujete k odměřování ingrediencí hlavně nějaký klasický hrnek o objemu 250 ml. Připravte si na korpus:

  • hrnek hladké mouky, hrnek krystalového cukru, hrnek Granka, vanilkový cukr
  • 3 vejce, půl hrnku oleje
  • hrnek zakysané smetany
  • půl lžičky jedlé sody, na posyp moučka cukr

Příprava bábovkového těsta

Bábovka
Dostali jste chuť na něco sladkého a milujete čokoládu, nebo kakao? Pak stojí za vaši pozornost tento recept na bábovku se skvělým kakaem zvaným Granko (zdroj foto: 123rf.com)

Vejce utřete s cukrem a postupně přidejte hrnek hladké mouky, hrnek Granka, vanilkový cukr, půl hrnku oleje, hrnek zakysané smetany a jedlou sodu, která podpoří kynutí. Ze všech surovin vytvořte hladké polotekuté těsto. To pak vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Vysypat ji například můžete i oříšky, nebo kokosem, pokud chcete docílit aromatické a křupavější kůrky. Při plnění formy musíte ponechat trochu místa od vrchu, aby měla bábovka kam kynout a nepřetekla vám. Poté vložíte bábovku do předehřáté trouby a hodinu při 160 stupních Celsia pečete. Průběžně kontrolujete třeba pomocí špejle stav upečení.

Čokoládová poleva

Bábovku nechce nejprve vychladnout a pak ji vyklopte z formičky. Můžete ji polít čokoládovou polevou, kterou si zhotovíte z hořké čokolády na vaření. Tu rozpustíte ve smetaně na vaření pomocí vodní lázně. Posypat ji lze mimo jiné i drcenými lískovými oříšky, nebo kokosem. Pak necháte polevu ztuhnout na chladném místě.

Servírování

Tuto skvělou kakaovou bábovku z Granka můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou, zakysanou smetanou, nebo čerstvým ovocem. Zkrátka s čím vás napadne. Chutím se meze nekladou. Z výsledku budou nadšené především děti. Těsto je příjemně sladké. Věříme ale, že si ji zamilujete i vy, nebo kdokoliv, kdo k vám zavítá na návštěvu a touto bábovkou ho pohostíte. Nikdo neodolá! Ukrojte si sousto a dejte si ji třeba s dobrou kávou, nebo čajem. Přejeme dobrou chuť.

K TÉMATU  Vynikající krémové kostky. Nepečený dezert pro každou situaci

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Neskutečně krémové hrnkové řezy se jen rozplývají na jazyku

Bezlepkový koláč: kokosový sen pro podzimní večery

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek