Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Jednodušší pizza snad ani neexistuje. Stačí pár desítek minut a můžete ochutnat známou italskou pochoutku

Pizza je známým italským pokrmem, na který si můžete zajít do restaurace, který si můžete koupit mražený, nebo který si můžete udělat doma, od začátku do konce. Pokud se vám tento postup zdá složitý, ukážeme vám, že opak je pravdou. Jednodušší pizza, než je právě tato, patrně neexistuje.
domácí pizza
Připravte si doma domácí pizzu. (foto: electropiknik.cz)

Ingredience na těsto

Základem je těsto. Aby se povedlo, a aby bylo skutečně jednoduché, budete potřebovat jenom pár ingrediencí, o správném množství. Zapomeňte na složité recepty a věřte, že nejjednodušší pizza vznikne, když si připravíte:

  • 5 lžic zakysané smetany
  • 5 lžic majonézy
  • 2 vejce
  • 10 lžic hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • Olej dle potřeby

Ingredience na pizzu

Co na těsto, to již víte. Nyní je třeba seznámit se ještě s ingrediencemi na samotnou pizzu. Zde se nemusíte obávat jakýchkoliv složitostí. Jednoduše použijte to, na co máte chuť. Může to být protlak nebo smetana, mozzarella nebo eidam, a dále šunka, žampiony, kuřecí maso, slanina a cokoliv jiného. Pokud vám dochází inspirace, zkuste také černé a zelené olivy, různé druhy sýra, feferonky nebo chilli papričky, stejně jako třeba krájenou papriku a mnoho dalšího.

pizza
Máte rádi italskou pizzu? Zkuste náš jednoduchý recept, který už nemůže být snadnější. (zdroj foto: pixabay.com)

Pizza. Jdeme na ni

Jako první začínáme pochopitelně těstem. To vznikne tak, že všechny ingredience kromě oleje jednoduše smícháte dohromady, na hmotu potřebné konzistence. Následně těsto rozdělíte na dvě poloviny. Tu jednu nalijete na rozehřátou pánev s trochou oleje. Na tuto vrstvu těsta už jenom nanesete všechny ingredience, dle chuti. Přiklopíte pokličkou a pečete. Díky vytvořenému a udrženému teplu dojde k tomu, že bude hotové jak těsto, tak se tepelně upraví i ingredience na pizze.

Když je pizza hotová, opatrně ji z pánve vyjmete, dáte na talíř a můžete servírovat. A stejným způsobem můžete udělat i druhou, ze zbývající poloviny těsta. Opět nalijte na pánev, doplňte ingrediencemi na ochucení, upečte a můžete servírovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Oblíbená italská lahůdka: Dušené mušle Vongole s česnekem a houbami

Recepty na teplá jídla, která připravíte do padesáti korun. Značka: chutné a rychlé

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek