Pečený cheesecake s bílou čokoládou a vanilkou
Pro tento cheesecake s bílou čokoládou jednoznačně platí pořekadlo: „Za málo peněz, hodně muziky,” neboť si vystačíte opravdu s málem ingrediencí. Zvládne ho tedy jak pekařský mazák, tak amatér v kuchyni.
Kouzlo tohoto receptu spočívá v tom, že můžete úplně vynechat sušenky, ze kterých se skládá korpus, a přesto bude cheesecake chutnat úžasně. Víceméně si tak vystačíte jen s polovinou ingrediencí a k tomu budete mít bezlepkový zákusek.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Cheesecake s bílou čokoládou
- 11kelímekmascarpone
- 11tabulkabílé čokolády
- 55kapekvanilkové esence
- 33ksvajec
- 11balenísvětlých BeBe sušenek
- 5050gmásla
Postup:
Máslo si necháme v mikrovlnné troubě povolit, ale pozor, aby se vám úplně nerozpustilo. Mezitím si BeBe sušenky v robotu rozemeleme na drť. Pokud robot nemáte, stejně tak vám poslouží pytlík, do kterého sušenky vložíte a několikrát je přejedete válečkem na těsto.
Drť ze sušenek smícháme s máslem a vzniklou směs použijeme na korpus cheesecakeu. Rovnoměrně směs namačkáme do připravené formy a nezapomeneme ji vrstvit i po stranách, aby měl cheesecake okraj.
Vejce si rozklepneme a oddělíme od sebe žloutek a bílek. Z bílků vypracujeme tuhý sníh a na chvíli si ho odložíme do lednice.
Zatím si připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme nahrubo nalámanou bílou čokoládu. Do rozpuštěné čokolády pečlivě zamícháme mascarpone a vanilkovou esenci a vymícháme jemný krém. Můžeme použít i mixér. Poté přidáme žloutky a vše opět promísíme. Nakonec opatrně vařečkou zapracujeme ještě sníh z bílků. Takto vytvořený krém rovnoměrně rozprostřeme na sušenkový základ a uhladíme.
Cheesecake s bílou čokoládou pečeme v troubě přehřáté na 180 °C asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a opět pečeme přibližně 15 minut. Hotový cheesecake necháme ve formě úplně vychladnout. Podáváme ho posypaný čokoládovými hoblinkami, se šlehačkou nebo jen tak, jak je.