Osvěžující dezert pro každé roční období. Stačí jen pár surovin
Lehčí zákusky lidé uvítají zejména během teplých měsíců, ale tento si můžete připravit kdykoliv během roku. Možná vás zároveň i trochu naladí na nadcházející jaro, které pomalu ale jistě klepe na dveře. Osvěžující dezert připravíte velice jednoduše a jeho úspěch je zaručený.
Ingredience na osvěžující dezert
- 0,5 kg měkkého tvarohu
- 0,5 l mléka (nejlépe plnotučného)
- dětské piškoty
- 2 sáčky pudinku s vanilkovou příchutí
- přibližně lžíce a půl moučkového cukru
- ovoce
Postup přípravy
Nejprve si připravte pudink, a to tak, že obsah obou sáčků uvaříte v mléce. Po uvaření do této směsi přidejte cukr a měkký tvaroh.
Připravte si kulatou dortovou formu menšího průměru a dno poklaďte hustě dětskými piškoty. Na tento základ nalijte přibližně polovinu připravené směsi, na ni dejte další vrstvu piškotů a také ovoce podle své chuti.
Může to být jeden druh ovoce, ale můžete samozřejmě pro větší barevnost a zajímavější chuť zvolit také více druhů. Jen dávejte pozor na to, že pokud budete používat ovoce, které obsahuje pecky, tedy např. třešně nebo višně, je zapotřebí je nejprve odpeckovat. Ovocem nešetřete, čím více ho do dezertu dáte, tím bude více osvěžující.
Ovoce je samozřejmě vždy lepší čerstvé, ale pokud právě není sezóna, můžete využít i ovoce kompotované, jen ho předtím nechejte na sítku dobře odkapat. Šťávu můžete využít k pokapání piškotů a díky tomu je zvláčníte.
Vrstvu ovoce a piškotů přelijte další polovinou směsi a máte téměř hotovo. Vrchní část dezertu můžete ještě například posypat kakaem nebo skořicí přes jemné sítko. Zákusek můžete ozvláštnit i tak, že do jedné poloviny tekuté směsi vmícháte horkou čokoládu.
Má-li forma víko, zavřete ji, pokud ne, můžete pro zakrytí dezertu použít potravinářskou folii. Osvěžující dezert s ovocem dejte před podáváním na několik hodin do ledničky (ideálně před noc) a poté jej krájejte na porce.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Vanilkový dezert s mandlemi. Krémový a nadýchaný
Lahodný dezert s krémem, ovocem a želatinou skvěle vypadá a ještě lépe chutná