Neplněné buchty s rozinkami: hodně chuti a málo práce
Ingredience na neplněné buchty
Na tyto skvělé neplněné buchty z tvarohového těsta si nachystejte:
- 300 g plnotučného tvarohu nebo mascarpone
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 25 g rozinek
- 25 ml plnotučného mléka
- 2 vejce
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
- Špetku soli
Příprava
Vejce si rozklepněte, zlehka je prosolte a vidličkou si je rozšlehejte. Pak je přelijte do mixéru a vyšlehejte je spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do hutné pěny. Přepněte mixér na pomalé obrátky a do směsi pomalu zapracovávejte tvaroh. Nakonec do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva a pořádně ji zapracujte.
Jako poslední přijdou do těsta rozinky. Je lepší je zapracovávat rukama a opatrně, aby se vám nerozmačkaly nebo nepotrhaly. V takovém případě by se vám při pečení roztekly do stran. Hotové těsto nechte asi půl hodinky odstát v misce přikryté potravinářskou fólií.
Z odleželého těsta vytvarujte bochánky a naskládejte je do formy na pečení vyložené pečicím papírem tak, je so to s buchtami dělává. Aby se buchty nepřipekly, potřete každou z nich ze všech stran trochou plnotučného mléka. V mléce můžete rozmíchat špetku mleté vanilky. Buchty pečte 10-15 minut při teplotě 190 °C.
Pak je potřete mlékem, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 5 minut. Buchty servírujte ještě teplé, dozdobené šlehačkou a posypané moučkovým cukrem. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Salko buchty, které nakynou až v troubě. Žádné čekání ani složitá příprava
Jablečné buchty mohou být snazší, než si myslíte. Zvládne je doma každý