10 minut a máte hotovo! Nepečený dezert ze sušenek připravený v mžiku
Na přípravu dezertu ze sušenek a s bohatou vrstvou krému si vystačíte opravdu s málem. A pokud by vám nestačil sám o sobě, ozdobte ho porcí šlehačky a ovocem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nepečený dezert ze sušenek
- kakaové a máslové sušenky
- 600600mlplnotučného mléka
- 22ksvejce L
- 150150gcukru (nejlépe třtinového)
- 120120gmásla
- 11sáčekkaramelového (popř. vanilkového) pudinku
- 11tabulkačokolády na vaření
- 11kelímeksmetany ke šlehání
- 11baleníztužovače šlehačky
Postup:
Do středního hrnce dáme většinu z 500 ml mléka, obě vejce a cukr. Promícháme metličkou a zahříváme na mírném plamenu. Ve zbývající části mléka z oněch 500 ml si rozmícháme metličkou pudingový prášek. Těsně před bodem varu přidáme do směsi v hrnci mléko s pudingem a mícháme metličkou, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
Smetanu se ztužovačem si vyšleháme do tuha. Přidáme 100 gramů změklého másla a opět prošleháme, aby se vše dobře spojilo.
Připravíme si formu o velikosti asi 24 x 24 centimetrů. Na dno vyskládáme sušenky, které důkladně potřeme mlékem. Sušenky překryjeme vrstvou krému, který rovnoměrně rozetřeme. Na řadě je další vrstva sušenek, které potřeme mlékem, následovaná vrstvou krému. Vše opakujeme ještě jednou tak, abychom končili krémem. Dezert dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které vmícháme zbytek másla. Dezert ze sušenek vyndáme z lednice a přelijeme ho rovnoměrně čokoládovou polevou. Vše uhladíme a necháme ztuhnout.