Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Nadýchané věnečky jako z cukrárny. Tento domácí recept si rychle oblíbíte

Jsou dezerty, které vynikají svou dokonalostí. Sem se řadí tyto nadýchané věnečky. Pokud si myslíte, že nejlepší dělají u vás v cukrárně, zkuste změnu a dejte si tyto.
věnečky
Milujete věnečky z cukrárny? Udělejte si domácí. (zdroj foto: pixabay.com)

Uvidíte, že po prvním soustu těchto domácích budete tvrdit, že nejlepší věnečky děláte jenom vy sama.

Co budete potřebovat?

Možná vás už dříve napadlo, že si vanilkové věnečky upečete, ale neudělala jste to z důvodu, že jste si myslela, že je to složité. My vám ukážeme, že tomu tak být nemusí. Poznáte to už na výčtu ingrediencí. Potřebovat budete:

  • 1 šálek mouky
  • 3 vejce
  • 2 bílky
  • 275 ml vody
  • 4 lžičky cukru
  • 1 špetku soli
  • 125 g másla

Jenom těchto pár ingrediencí je potřeba k tomu, aby vznikly lahodné vanilkové věnečky. A aby se opravdu podařily, neobejde se také bez polevy. Na ni je třeba si nachystat:

  • ½ hrnku cukru
  • 8 lžic mléka
  • 3 lžičky medu
věnečky
Věnečky jako z cukrárny a ještě lepší. Recept, který si pravděpodobně zamilujete. (plus100.cz)

Jako první těsto

Příprava těsta je v tomto případě celkem unikátní. Základem je voda, kterou začnete zahřívat v hrnci. K ní postupně přidáte sůl, dále také povolené máslo a necháte chvíli probublávat. Potom začnete přisypávat mouku. Stále lehce vaříte, neustále mícháte a necháváte směs postupně houstnout. Na požadovanou konzistenci postačí zhruba 3 minuty varu.

Následně nechte základ vašeho těsta postupně chladnout. Až potom můžete přidat ingredience zbývající. A to vajíčka a dále také vyšlehané bílky společně s cukrem. Mělo by vzniknout jemné homogenní těsto bez hrudek.

Připravte si polevu

Těsto můžete nechat chvíli odpočnout a mezi tím se pusťte do polevy. Tady opět nehledejte složitosti, jelikož daná ingredience jenom smícháte dohromady a budete je zahřívat do chvíle, než získáte táhlou homogenní směs.

Věnečky připravíte snadno

Nyní návrat k těstu. Tím naplňte cukrářský kornout a můžete se pustit do tvorby. Tvořte jeden věneček za druhým tak, že budete vymačkávat a vytvářet potřebný tvar přímo na plech pokrytý pečicím papírem. Potom berte jeden věneček za druhým a házejte je do hlubší pánve s rozehřátým olejem. Smažte je dozlatova.

K TÉMATU  Nepečený zákusek ze zakysané smetany: Budete se oblizovat!

Potom vyndejte a nehte je okapat na papírové utěrce, která stáhne přebytečnou vlhkost. Potom je vraťte zpět na plech a důkladně je pomažte připravenou polevou. Na plechu je nechte také chladnout, polevu ztuhnout a potom můžete ochutnat. Dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Čokoládový fondán. Výborný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience

Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek