Nadýchané věnečky jako z cukrárny. Tento domácí recept si rychle oblíbíte
Uvidíte, že po prvním soustu těchto domácích budete tvrdit, že nejlepší věnečky děláte jenom vy sama.
Co budete potřebovat?
Možná vás už dříve napadlo, že si vanilkové věnečky upečete, ale neudělala jste to z důvodu, že jste si myslela, že je to složité. My vám ukážeme, že tomu tak být nemusí. Poznáte to už na výčtu ingrediencí. Potřebovat budete:
- 1 šálek mouky
- 3 vejce
- 2 bílky
- 275 ml vody
- 4 lžičky cukru
- 1 špetku soli
- 125 g másla
Jenom těchto pár ingrediencí je potřeba k tomu, aby vznikly lahodné vanilkové věnečky. A aby se opravdu podařily, neobejde se také bez polevy. Na ni je třeba si nachystat:
- ½ hrnku cukru
- 8 lžic mléka
- 3 lžičky medu
Jako první těsto
Příprava těsta je v tomto případě celkem unikátní. Základem je voda, kterou začnete zahřívat v hrnci. K ní postupně přidáte sůl, dále také povolené máslo a necháte chvíli probublávat. Potom začnete přisypávat mouku. Stále lehce vaříte, neustále mícháte a necháváte směs postupně houstnout. Na požadovanou konzistenci postačí zhruba 3 minuty varu.
Následně nechte základ vašeho těsta postupně chladnout. Až potom můžete přidat ingredience zbývající. A to vajíčka a dále také vyšlehané bílky společně s cukrem. Mělo by vzniknout jemné homogenní těsto bez hrudek.
Připravte si polevu
Těsto můžete nechat chvíli odpočnout a mezi tím se pusťte do polevy. Tady opět nehledejte složitosti, jelikož daná ingredience jenom smícháte dohromady a budete je zahřívat do chvíle, než získáte táhlou homogenní směs.
Věnečky připravíte snadno
Nyní návrat k těstu. Tím naplňte cukrářský kornout a můžete se pustit do tvorby. Tvořte jeden věneček za druhým tak, že budete vymačkávat a vytvářet potřebný tvar přímo na plech pokrytý pečicím papírem. Potom berte jeden věneček za druhým a házejte je do hlubší pánve s rozehřátým olejem. Smažte je dozlatova.
Potom vyndejte a nehte je okapat na papírové utěrce, která stáhne přebytečnou vlhkost. Potom je vraťte zpět na plech a důkladně je pomažte připravenou polevou. Na plechu je nechte také chladnout, polevu ztuhnout a potom můžete ochutnat. Dobrou chuť.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Čokoládový fondán. Výborný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience
Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá