Nadýchané koblihy bez smažení! Můžete hřešit každý den
Připravte si správné ingredience
Každý chutný pokrm spočívá ve správných ingrediencích. Na koblihy bez smažení si připravte:
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr nebo vanilková esence
- ½ lžičky soli
- 90 g cukru krystal
- 85 ml rozpuštěného másla
- 90 ml rostlinného oleje
- 150 ml mléka
- 12 g sušeného droždí
- 420 g hladké mouky
- Meruňkový džem
- Kokos
Postup pro přípravu těsta
Nenechte se vystrašit počtem složek potřebných k přípravě koblih, jejich zpracování je velice snadné. Do hrnce nalijte olej a máslo a zahřejte. Vedle si do větší mísy nalijte horké mléko, přidejte sušené droždí, cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl a vše pečlivě vyšlehejte metlou nebo šlehačem.
Přilijte směs z oleje a másla, ale trochu si odložte na později, až budete koblihy potírat. Postupně začněte přisypávat mouku a vypracovávat těsto, které nebude lepit. Nechte kynout půl hodiny.
Zpracování těsta na koblihy bez smažení
Vykynuté těsto si položte na pracovní desku a vytvarujte do válečku. Nakrájejte na stejné kousky a vytvořte kuličky, které pak zmáčknete na placku. Plech vyložte pečícím papírem a placky položte těsně vedle sebe. Do každého kousku těsta vytvořte malou jamku, kam budete po upečení přidávat džem.
Zakryjte utěrkou a nechte dalších 10 minut kynout. Potřete zbylou směsí z oleje a másla a dejte péct do trouby. Jakmile koblihy zezlátnou, vyjměte je z trouby a do každé jamky vložte lžičku meruňkového džemu nebo jinou náplň dle chuti. Na závěr posypte strouhaným kokosem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Salko buchty, které nakynou až v troubě. Žádné čekání ani složitá příprava
Upečte si tradiční smetanový koláček. Dezert přesně jako od babičky