Domácí medový dort je lepší než medovník z cukrárny
Ingredience na medový dort
Protože je tento medový dort nepečený, pomůžeme si už hotovými pláty na medovník, které koupíte v každém lepším supermarketu. Namísto těsta budete potřebovat:
- 1 velké balení medovníkových plátů
Na vanilkový krém si připravte
- 500 ml plnotučného mléka
- 250 g másla
- 125 g moučkového cukru
- 1 balení Zlatého klasu od Dr. Oetkera nebo klasického vanilkového pudinku
- 1 pytlíček vanilkového cukru
- Pár kapek rumu nebo rumového aroma
Příprava:
Mléko si přelijte do dostatečně velkého kastrolu a dejte ho ohřát na mírném plamenu. Ještě než dosáhne bodu varu, rozmíchejte v něm Zlatý klas nebo pudink, cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvařte klasický pudink. Krátce předtím, než bude pudink hotový, do něj přimíchejte pár kapek rumu nebo rumového aroma, které dodá dortu větší šmrnc.
Hotový pudink odstavte z plotny, nechte minutku nebo dvě chladnout a pak do něj rozmíchejte na kousky nakrájené změklé máslo. Máslo do pudinku dobře zapracujte, aby vnikla hladká a stejnoměrná hmota. Pak nechte krém vystydnout na pokojovou teplotu.
Formu nebo plech na pečení si vyložte pečicím papírem a umístěte do ní medovníkový plát. Ten potřete přibližně půlcentimetrovou vrstvou vanilkového krému, zarovnejte ji a přiložte na ni druhý plát. Stejný postup opakujte ještě dvakrát – hotový dort tak bude mít čtyři vrstvy medovníkových plátů a tři vrstvy krému. Svrchní plát můžete přizdobit čokoládovou polevou.
Hotový dort dejte na několik hodin zatuhnout do ledničky. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Medový řez: Pro milovníky sladkých zákusků
Domácí turecký med z tvarohu, nikoliv z vaječných bílků. Mňam!