Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Low carb recept: Zapékané mleté maso se sýrem

Chcete, aby váš víkendový rodinný oběd stál za to, ale přesto by neměl zruinovat vaši peněženku? Navíc by měl být zdravý a nepříliš pracný? To vše může poskytnout jedno jídlo.
low carb
Použijte bylinky, které máte zrovna k dispozici. Získáte tak pokaždé jiné jídlo.

Zkuste náš dnešní recept na mleté maso zapékané s bramborami a sýrem. Snadno si ho přizpůsobíte obrazu svému, stačí přidat vaše oblíbené koření. A také sezónní bylinky, které jídlu dodají šmrnc. Navíc se jedná o takzvaně low carb pokrm, který ještě podtrhnete tím, že brambory nahradíte například pastyňákem nebo celerem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Keto-dieta, hloupý výmysl, nebo super fígl jak zhubnout?

Zdravá masová roláda bez mouky a strouhanky

Low carb zapékané maso se sýrem

porce
g / porce
Ingredience:
  • 800
    800
    g
    mletého masa
  • 200
    200
    g
    strouhaného sýru
  • 50
    50
    ml
    domácí majonézy nebo zakysané smetany
  • 5
    5
    stroužků
    česneku
  • 4
    4
    ks
    středně velkých rajčat
  • 4
    4
    ks
    větších brambor
  • 2
    2
    ks
    červené cibule
  • sůl a pepř
  • bylinky dle chuti
  • olivový olej

Postup:

  1. Brambory omyjte, očistěte a pak je nastrouhejte nahrubo. Zlehka je prosolte a slijte z nich přebytečnou vodu. Do brambor přimíchejte utřený česnek. Cibuli nakrájejte najemno a rajčata na tenká kolečka.

  2. Na pánvičce rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Jakmile zezlátne, přidejte prosolené a opepřené maso a několik minut ho na mírném plamenu restujte. Můžete přidat i další koření dle chuti, například chilli nebo pálivou papriku.

  3. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a vyrovnejte na ní orestované maso. To překryjte pastou z brambor a česneku, na kterou vyskládejte plátky rajčat. Rajčata potřete majonézou nebo zakysanou smetanou a formu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C.

  4. Po asi 25 minutách formu vyjměte, rajčata zasypte strouhaným sýrem a bylinkami. Pak vraťte formu zpět do trouby, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 10 minut, dokud se sýr kompletně nerozteče a nezačne se na něm tvořit zlatavá krusta.

  5. Low carb zapečené maso podávejte s čerstvou zeleninou a domácím bylinkovým dipem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek