Low carb recept: Zapékané mleté maso se sýrem
Zkuste náš dnešní recept na mleté maso zapékané s bramborami a sýrem. Snadno si ho přizpůsobíte obrazu svému, stačí přidat vaše oblíbené koření. A také sezónní bylinky, které jídlu dodají šmrnc. Navíc se jedná o takzvaně low carb pokrm, který ještě podtrhnete tím, že brambory nahradíte například pastyňákem nebo celerem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Low carb zapékané maso se sýrem
- 800800gmletého masa
- 200200gstrouhaného sýru
- 5050mldomácí majonézy nebo zakysané smetany
- 55stroužkůčesneku
- 44ksstředně velkých rajčat
- 44ksvětších brambor
- 22ksčervené cibule
- sůl a pepř
- bylinky dle chuti
- olivový olej
Postup:
Brambory omyjte, očistěte a pak je nastrouhejte nahrubo. Zlehka je prosolte a slijte z nich přebytečnou vodu. Do brambor přimíchejte utřený česnek. Cibuli nakrájejte najemno a rajčata na tenká kolečka.
Na pánvičce rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Jakmile zezlátne, přidejte prosolené a opepřené maso a několik minut ho na mírném plamenu restujte. Můžete přidat i další koření dle chuti, například chilli nebo pálivou papriku.
Formu na pečení vyložte pečicím papírem a vyrovnejte na ní orestované maso. To překryjte pastou z brambor a česneku, na kterou vyskládejte plátky rajčat. Rajčata potřete majonézou nebo zakysanou smetanou a formu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C.
Po asi 25 minutách formu vyjměte, rajčata zasypte strouhaným sýrem a bylinkami. Pak vraťte formu zpět do trouby, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 10 minut, dokud se sýr kompletně nerozteče a nezačne se na něm tvořit zlatavá krusta.
Low carb zapečené maso podávejte s čerstvou zeleninou a domácím bylinkovým dipem.