Připravte si domácí čokoládové kuličky Ferrero Rocher
Je jedno, jestli potřebujete připravit rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu, chcete ozvláštnit sváteční tabuli nebo vás zkrátka a dobře pouze honí mlsná, s tímto receptem nesáhnete vedle. Čokoládové „ferrero“ kuličky s oříšky jsou připravené raz dva a pochutná si na nich každý.
TIP: Pokud chcete opravdu ohromit, kupte si na tento dezert i papírové košíčky, ve kterých pak budete jednotlivé ferrero kuličky podávat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu
Domácí kuličky ferrero
- 1010lžiclískooříškového krému (např. Nutella)
- 11hrstlískových oříšků nebo arašídů natural
- 22baleníkakaových oplatek
- 7070gmásla
- 100100gkvalitní hořké čokolády
- 100100gmléčné čokolády
- 11hrstlískových oříšků nebo arašídů natural
Postup:
Sušenky nasekáme nadrobno tyčovým mixérem nebo zpracujeme kuchyňským sekáčkem na potraviny.
Drť ze sušenek přendáme do misky, ve které ji smícháme s deseti polévkovými lžicemi lískooříškového krému.
Máslo rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a přidáme ho ke směsi ze sušenek a krému. Dobře vše promícháme.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme jednotlivé kuličky, do jejichž středu vtiskneme vždy jedno celé lískové jádro nebo několik arašídů. Odkládáme na připravený talíř nebo prkénko.
Kuličky dáme ztuhnout do lednice alespoň na 30 minut.
Mezitím, co budou kuličky tuhnout, si připravíme polevu. Mléčnou a hořkou čokoládu nalámeme na menší kousky a společně rozpustíme ve vodní lázni.
Ořechy nasekáme kuchyňským robotem nahrubo a přimícháme je do rozpuštěné čokolády.
Za pomocí dvou vidliček obalujeme vychlazené kuličky ferrero v polevě a odkládáme je zpět na talíř. Následně je dáme opět vychladit do lednice alespoň na 30 minut. Ihned podáváme.