Krémová míchaná vejce se slaninou a kořením
Kdo neumí udělat míchaná vejce, nesmí do světa. Míchaná vejce totiž dokážou postavit na nohy po opojné noci, vykouzlit úsměv při nedělním ránu, zasytí, když je lednice jinak prázdná… Zkrátka prohřejí celé vaše tělo včetně duše už po několika soustech. Proto si zaslouží povýšit jejich přípravu na jinou úroveň. Uvidíte, jak se vám odvděčí.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Skotská vejce s bylinkovým máslem a tekutým středem
Jak si udělat vejce na třicet způsobů. Připravte si snídani pokaždé trochu jinak
Krémová míchaná vejce
- 88vajec M
- 11menší cibule
- 11chilli paprička
- 11hrstkoriandru
- 1010cmpórku
- 22špetkykurkumy
- 11špetkakari koření
- 11lžičkadrceného kmínu
- 22lžíceolivového oleje
- 33lžícekukuřice
- 33plátkyslaniny
- eidam
- sůl a pepř
Postup:
Cibuli a chilli papričku nakrájejte nadrobno. Slaninu pokrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpalte olivový olej a cibuli, chilli papričku a slaninu na ni přesypejte. Společně prohřívejte na středním plamenu, dokud cibule nezesklovatí a slanina nepustí šťávu.
Poté na pánev přidejte koření – tzn. kurkumu, kari a drcený kmín. Přidejte i kukuřici a vše promíchejte, aby se cibule s papričkou, kukuřicí a slaninou rovnoměrně obalila.
Vejce si rozklepněte stranou do misky. Prošlehejte je a dochuťte solí a pepřem. Pórek podélně rozkrojte a poté ho nasekejte na půlkolečka. Promíchejte ho s vejci a vše vlijte na pánev. Směs za stálého míchání prohřívejte, dokud nebudou mít vejce středně tekutou konzistenci. Měla by být krémová. Klíčem úspěchu je nižší teplota a pomalé vaření.
Na míchaná vejce nastrouhejte kousek eidamu a zasypte je nahrubo pokrájeným koriandrem.