Jednoduché kokosové řezy z oblíbené tyčinky Margot
Ingredience na kokosové řezy
Na kokosové řezy, respektive na těsto budete potřebovat:
- 4 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 100 ml smetany na šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 20 g holandského kakaa
- 1 velkou tyčinku Margot (100 g)
Na čokoládovou polevu si připravte:
- 100 g čokolády na vaření
- 200 ml smetany ke šlehání
- 25 g moučkového cukru
- 1 balíček ztužovače do šlehačky
Příprava
Tyčinku Margot si nastrouhejte na drobném struhadle. Máslo si dejte rozpustit do vodní lázně tak, aby bylo v době přidání do těsta tekuté, ale ne příliš horké. Rozbijte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky si vyšlehejte zvlášť a dejte si je na chvilku stranou. Žloutky si vyšlehejte s cukrem a postupně do nich přimíchejte mouku s práškem do pečiva, kakao, rozpuštěné máslo a smetanu. Pak do směsi pořádně zapracujte nastrouhanou Margot.
Zapracovávat tyčinku půjde ztuha, pokud budou její kousky moc velké. Nakonec přidejte také sníh z bílků. Těsto by mělo být pokud možno stejnoměrné a neměly by v něm být hrudky. Když se vám podaří dosáhnout požadované konzistence, těsto přelijte do formy vymazané máslem. Korpus dejte péct na 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.
Zatímco se vám těsto peče, připravte si polevu. Čokoládu nalámejte na menší kousky a dejte ji do vodní lázně, aby se vám rozpustila. Mezitím si vyšlehejte smetanu s cukrem a ztužovačem do šlehačky. Rozpuštěnou čokoládu odstavte z vodní lázně a vmíchejte do ní vyšlehanou šlehačku. Polevu pořádně promíchejte a dozdobte s ní vychladlý korpus. Hotový dezert dejte alespoň na hodiny do ledničky, aby vám poleva dobře zatuhla. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Čtyřvrstvý zákusek s kokosovým a vanilkovým krémem. Vyzkoušíte?
Tříbarevný kokosový zákusek se skvěle hodí ke kávě. Upečete si ho?