Sladký grilovaný hermelín z trouby s domácí brusinkovou omáčkou
Pokud máte chuť na grilovaný hermelín, není nutné si ho dopřát pouze na grilovačce. V troubě ho lze připravit kdykoliv během roku. Dnes vám ho představíme trochu netradičně s medovo-česnekovým mazáním a domácí brusinkovou omáčkou. Takto připravený hermelín si můžete vychutnat k večeři s pečivem nebo k němu rovnou opéct trochu zeleniny.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Grilovaný hermelín
- 44lžícemedu
- 66lžicbalzamikového octa
- 44hermelíny na gril
- 11stroužekčesneku
- 22hrstibrusinek
- 11lžícekrystalového cukru
- 5050mlčerveného vína
- 11hřebíček
Postup:
Do menšího rendlíku si připravte med, balzamikový ocet a prolisovaný stroužek česneku. Směs za stálého míchání na mírném plamenu prohřívejte, dokud se ingredience nespojí. Pozor, aby se přeliv nezačal vařit. Jakmile budete mít v rendlíku hladkou, hustší omáčku, odstavte ho z plotny.
Hermelíny zbavte obalů a každý zvlášť si připravte na dostatečně velký alobal. Pírkem nebo polévkovou lžící pomažte jednu stranu hermelínů, poté je otočte a potřete je i z druhé strany. Hermelín zabalte do alobalu tak, aby se shora hermelínu nedotýkal. Troubu si rozehřejte na 160 °C. Připravené hermelíny dejte na plech a vložte na 10 až 15 minut do trouby.
Mezitím si připravte brusinkovou omáčku. Brusinky mačkadlem na brambory nadrťte a podlijte je trochou vody. Za stálého míchání přiveďte k varu. Až budou brusinky změklé, posypte je krystalovým cukrem, přidejte hřebíček a přilijte červené víno. Vařte, dokud se tekutina nevypaří. Vyndejte hřebíček a brusinkovou omáčku promíchejte, případně ji v mixéru rozmixujte dohladka.
Hermelíny podávejte teplé, přelité brusinkovou omáčkou.