Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Sladký grilovaný hermelín z trouby s domácí brusinkovou omáčkou

Máte rádi grilovaný hermelín? Připravte si ho netradičně nasladko. Nepotřebujete na to ani gril – postačí vám trouba.
grilovaný hermelín
ilustrační obrázek

Pokud máte chuť na grilovaný hermelín, není nutné si ho dopřát pouze na grilovačce. V troubě ho lze připravit kdykoliv během roku. Dnes vám ho představíme trochu netradičně s medovo-česnekovým mazáním a domácí brusinkovou omáčkou. Takto připravený hermelín si můžete vychutnat k večeři s pečivem nebo k němu rovnou opéct trochu zeleniny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Grilované nektarinky s vanilkovou drobenkou

Chilli hummus s tortillovými nachos a grilovaným avokádem

Grilovaný hermelín

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    lžíce
    medu
  • 6
    6
    lžic
    balzamikového octa
  • 4
    4
    hermelíny na gril
  • 1
    1
    stroužek
    česneku
  • 2
    2
    hrsti
    brusinek
  • 1
    1
    lžíce
    krystalového cukru
  • 50
    50
    ml
    červeného vína
  • 1
    1
    hřebíček

Postup:

  1. Do menšího rendlíku si připravte med, balzamikový ocet a prolisovaný stroužek česneku. Směs za stálého míchání na mírném plamenu prohřívejte, dokud se ingredience nespojí. Pozor, aby se přeliv nezačal vařit. Jakmile budete mít v rendlíku hladkou, hustší omáčku, odstavte ho z plotny.

  2. Hermelíny zbavte obalů a každý zvlášť si připravte na dostatečně velký alobal. Pírkem nebo polévkovou lžící pomažte jednu stranu hermelínů, poté je otočte a potřete je i z druhé strany. Hermelín zabalte do alobalu tak, aby se shora hermelínu nedotýkal. Troubu si rozehřejte na 160 °C. Připravené hermelíny dejte na plech a vložte na 10 až 15 minut do trouby.

  3. Mezitím si připravte brusinkovou omáčku. Brusinky mačkadlem na brambory nadrťte a podlijte je trochou vody. Za stálého míchání přiveďte k varu. Až budou brusinky změklé, posypte je krystalovým cukrem, přidejte hřebíček a přilijte červené víno. Vařte, dokud se tekutina nevypaří. Vyndejte hřebíček a brusinkovou omáčku promíchejte, případně ji v mixéru rozmixujte dohladka.

  4. Hermelíny podávejte teplé, přelité brusinkovou omáčkou.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek