Přineste do své kuchyně trochu exotiky a připravte si grilované ovoce
Grilované ovoce? Proč ne! Ještě než nad tímto nápadem mávnete rukou, nebo se snad znechuceně zamračíte, měli byste vědět, že grilovat ovoce není vůbec špatný nápad. Ovoce připravované na grilu vás naopak může velmi příjemně překvapit.
Chuť se zintenzivňuje karamelizací přírodních cukrů, šťavnaté ovoce bude ještě šťavnatější a kouř z grilu dodá všemu dřevitou příchuť. Kdo by dokázal odolat? Níže vám prozradíme, které druhy jsou na gril nejlepší a jak je připravit.
Banán
Banán rozkrojte podélně napůl a grilujte tři minuty. Abyste si tuhle dobrotu mnohem více užili, nezapomeňte přidat kopeček vaší oblíbené zmrzliny. Banán také můžete po grilování přelít sladkým sirupem, dobře si rozumí s čokoládovým nebo karamelovým topingem.
Ananas
Král tropického ovoce je na grilu neuvěřitelně lahodný. Je sice pravda, že ananas díky své lehce ostré chuti není oblíbený u všech, ale pokud vám jeho typická chuť nevadí, dejte se směle do jeho grilování. Kyselost tohoto exotického ovoce se promění v příjemně sladkou chuť.
Ananas nakrájejte na plátky nebo měsíčky a grilujte je tři minuty z každé strany.
Jablko
Napadlo by vás grilovat jablka? Možná ne a to je právě ta škoda. Bojíme se zkoušet nové věci, které nás ale dokážou mile překvapit.
Podobně tomu bude i tehdy, kdy jablko nakrájíte na plátky a dvě minuty z každé strany jej necháte opéct na rozpáleném grilu. Díky grilování se chuť tohoto oblíbeného ovoce ještě zintenzivní, jablka budou krásně měkká a příjemně slaďoučká.
Hruška
Hrušky jsou často přirovnávané k jablkům a stejně chutné jsou, i když je připravíte jako grilované ovoce.
Hrušku podélně rozpůlíme a položíme řeznou stranou dolů. Grilujte asi osm minut nebo do změknutí. Rozhodně nic nezkazíte, když hrušku posypete skořicí nebo ji přelijete oblíbeným topingem. A ani zmrzlina nebude špatný nápad, co myslíte?
Grilované ovoce můžete podávat jako samostatný dezert, který bude pomyslnou tečkou vaší večeře na ohni. Nemusíte se ale bát jednotlivé druhy podávat přímo s masem nebo jako doplněk teplého salátu. Třeba v asijské kuchyni je naprosto běžné, že se ovoce užívá jako běžná přísada slaných receptů, která jim dodá teprve ten pravý exotický punc.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Divoký losos na grilu, aneb dva recepty, které musíte vyzkoušet
Grilování je skvělou devízou léta. Jaké pochutiny si na grilu připravit?