Falešné tiramisu chutná ještě lépe než originál
Ingredience na falešné tiramisu
Na falešné tiramisu si nachystejte tyto ingredience:
- 300 ml plnotučného mléka
- 250 g dlouhých cukrářských piškotů
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 ml velmi silné instantní kávy (budete potřebovat asi pětkrát víc kávových granulí než obvykle)
- 100 g moučkového cukru
- 25 ml převařené vody
- 4 balení vanilkového cukru
- 1 balení ztužovače do šlehačky
- Holandské kakao nebo strouhanou čokoládu na posypání
Příprava
Silnou kávu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak v ní jeden po druhém namáčejte cukrářské piškoty. Každý piškot nechte několik vteřin ponořený, aby se kávou pořádně nasákl. Namočené piškoty vyskládejte na dno formy, kterou je lepší vyložit pečicím papírem, a nechte uschnout, respektive vsáknout přebytečnou kávu.
Ztužovač do šlehačky si připravte podle návodu, obvykle je třeba rozpustit ho v troše převařené vody. Do smetany ke šlehání rozmíchejte mléko, vanilkové cukry a moučkový cukr. Směs důkladně zpracujte kuchyňským mixérem nebo šlehačem a pak do ní zapracujte také ztužovač.
Následně vanilkový krém přelijte na piškoty a dobře ho uhlaďte, případně na něm vytvořte požadovaný vzor.
Na závěr falešné tiramisu posypte holandským kakaem nebo strouhanou čokoládou a dejte ho alespoň na dvě hodiny do lednice, aby pořádně zatuhlo. Servírujte chlazené a spotřebujte nejdéle do dvou dní. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Tiramisu palačinky jako odpolední dezert pro lepší den
I tiramisu může být ještě lepší. Vyzkoušejte náš tiramisu dort