Perfektní nepečený dvoubarevný dort s bohatou polevou
V první řadě se připravte, že na náš nepečený dvoubarevný dort potřebujete hodně smetany ke šlehání. Něco se tedy našleháte, ale zase vás nečeká žádné pečení. Dezert připravíte velmi jednoduše a výsledku to neubírá na lahodnosti.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nepečený Oreo dezert s tvarohovým krémem a třešněmi, který stojí za hřích
Nepečený čokoládový cheesecake ze 4 surovin
Ingredience na dvoubarevný nepečený dort
- 200200gčokoládových sušenek (např. Bebe)
- 5050gmásla
- 2525mlsmetany ke šlehání
- 375375mlsmetany ke šlehání
- 300300mlkondenzovaného mléka
- 2525gholandského kakaa
- 22balenívanilkového cukru
- 100100gčokolády na vaření
- 100100mlsmetany ke šlehání
- 5050gmoučkového cukru
- 11balenívanilkového cukru
Postup:
Sušenky nadrťte na prášek. Máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a spolu se smetanou ho přilijte do nadrcených sušenek. Ze směsi uhněťte lepivou pastu, kterou napěchujte do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Upěchujte ji opravdu důkladně, a pak ji dejte do lednice, aby korpus zatuhnul, než na něj přijde krém.
Šlehačku vyšlehejte, přendejte ji do kuchyňského robota, zapněte ho na pomalé obrátky a postupně do ní přilévejte kondenzované mléko. Hotový a zpracovaný krém si rozdělte na dvě stejné poloviny. Do jedné z nich v kuchyňském robotu zapracujte kakao, do druhé obě balení vanilkového cukru.
Obě dvě části krému napěchujte do cukrářských pytlíků. Díky tomu s nimi můžete vytvářet různé vzory, například kakaovou mřížku na vanilkovém podkladu. Krém naneste na korpus libovolným způsobem a formu vraťte do lednice.
Nyní je čas připravit polevu. Čokoládu si nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády postupně rozmíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr, a nakonec i smetanu. Čokoládovou polevou dozdobte dvoubarevný dort a dejte ho znovu do lednice. Před servírováním by měl být v lednici alespoň dvě hodiny. Podávejte dozdobený čerstvou šlehačkou.