Nadýchaná dvoubarevná bublanina ze šlehačkového těsta. Mňam!
Dvoubarevná bublanina – ingredience
Dvoubarevná bublanina je snadná na přípravu. Potřebovat budete:
- 300 g polohrubé mouky
- 300 ml smetany na šlehání
- 250 g moučkového cukru
- 200 g vypeckovaných višní nebo třešní
- 20 g holandského kakaa
- 4 vejce
- 2 balení prášku do pečiva
- 1 balení vanilkového cukru
- Vanilkové aroma
- Špetku soli
Příprava
V dostatečně velké misce vyšlehejte všechna čtyři vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do hutného sněhu. Do sněhu prosejte mouku s práškem do pečiva a se solí a pořádně ji zapracujte až do hladkého a stejnoměrného těsta. To dejte na několik minut odpočinout a v mezičase si vyšlehejte ze smetany šlehačku. Šlehačku opatrně přimíchejte do těsta tak, aby zůstalo vzdušné a nadýchané.
Hotové těsto si rozdělte na dvě stejné poloviny. Do jedné zapracujte pár kapek vanilkového aroma podle instrukcí uvedených na lahvičce. Do druhé poloviny těsta opatrně přimíchejte holandské kakao. Tady je třeba trocha cviku, aby se kakao dobře rozmíchalo a těsto zůstalo pěkně nadýchané.
Jakmile jsou obě poloviny těsta hotové, je třeba pracovat rychle. Plech na pečení si vyložte pečicím papírem a přelijte do něj kakaovou polovinu těsta. Těsto rovnoměrně rozvrstvěte a vyskládejte na něj dobře omyté a očištěné vypeckované ovoce. Na ovoce opatrně přelijte vanilkovou polovinu těsta.
Bublaninu dejte péci do trouby předehřáté na 180 °C, hotová bude za 30 až 40 minut. Servírovat ji můžete ještě teplou, nejlépe posypanou cukrem nebo dozdobenou šlehačkou. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nejlepší bublanina, jakou jste kdy ochutnali! Vyzkoušejte
Tvarohová bublanina s jahodami. Přinášíme recept, který si oblíbíte