Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Domácí popcorn na tři různé způsoby: Sladká, slaná i pikantní varianta

Chystáte oslavu nebo domácí premiéru fotek z dovolené? Ať už hledáte originální zobání pro jakoukoliv příležitost, tento recept na ochucený domácí popcorn vám nabízí hned tři alternativy.
popcorn
ilustrační obrázek (foto: depositphotos)

Ačkoliv má většina lidí popcorn spojený s návštěvou kina, i v domácím prostředí je to zajímavá, levná, a především zdravější alternativa brambůrků nebo pražených oříšků. S tímto receptem si ho můžete připravit přesně na míru své chuti a příležitosti. A pokud nemáte některé koření nebo na něj zkrátka nemáte chuť, chutná skvěle i jen slaný nebo politý máslem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Silvestrovská chilli směs oříšků a cizrny s medem

Připravte si luxusní piškotové jednohubky s banánovým krémem

Domácí popcorn

porce
g / porce
Ingredience:
  • 150
    150
    g
    popcornové kukuřice
  • 3
    3
    lžíce
    másla
  • 1
    1
    lžička
    skořice
  • 1
    1
    lžička
    moučkového cukru
  • 1
    1
    lžička
    perníkového koření
  • 1
    1
    lžička
    uzené papriky
  • 1
    1
    chemicky neošetřená limetka
  • 1
    1
    špetka
    chilli

Postup:

  1. Pro přípravu každého druhu popcornu je základ stejný. Vezměte velký hrnec a na jeho dně nechte rozpustit polévkovou lžíci másla. Pro popcorn nasladko s perníkovým kořením, přisypte do hrnce promíchané perníkové koření se skořicí a moučkovým cukrem. Směs nejdříve dobře promíchejte s máslem a poté přidejte kukuřici na popcorn.

  2. Společně promíchejte a na mírném plamenu zahřívejte, dokud popcorn nezačne pukat. Hrnec stále ponechávejte přikrytý pokličkou, jinak budete mít kukuřici úplně všude. Když se pukání začne zpomalovat, plamen snižte, a ještě tak jednu až dvě minuty počkejte. Teprve poté můžete sundat pokličku a popcorn připravit do misky k podávání.

  3. Druhou příchuť připravíte podobně jako první. Ke lžíci másla přidejte uzenou papriku, promíchejte a přidejte kukuřici. Opět nechte kukuřici pracovat a pokličku sundejte až bude mezi pukáním delší pauza.

  4. Limetkový popcorn s chilli připravíte tak, že bio limetku odšťavníte a její kůru najemno nastrouháte. K rozpuštěnému máslu v hrnci pak přidáte podle chuti trochu šťávy a limetkovou kůru a špetku chilli.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
americká kuchyně
jednoduché recept
americká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek