Domácí popcorn na tři různé způsoby: Sladká, slaná i pikantní varianta
Ačkoliv má většina lidí popcorn spojený s návštěvou kina, i v domácím prostředí je to zajímavá, levná, a především zdravější alternativa brambůrků nebo pražených oříšků. S tímto receptem si ho můžete připravit přesně na míru své chuti a příležitosti. A pokud nemáte některé koření nebo na něj zkrátka nemáte chuť, chutná skvěle i jen slaný nebo politý máslem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Silvestrovská chilli směs oříšků a cizrny s medem
Připravte si luxusní piškotové jednohubky s banánovým krémem
Domácí popcorn
- 150150gpopcornové kukuřice
- 33lžícemásla
- 11lžičkaskořice
- 11lžičkamoučkového cukru
- 11lžičkaperníkového koření
- 11lžičkauzené papriky
- 11chemicky neošetřená limetka
- 11špetkachilli
Postup:
Pro přípravu každého druhu popcornu je základ stejný. Vezměte velký hrnec a na jeho dně nechte rozpustit polévkovou lžíci másla. Pro popcorn nasladko s perníkovým kořením, přisypte do hrnce promíchané perníkové koření se skořicí a moučkovým cukrem. Směs nejdříve dobře promíchejte s máslem a poté přidejte kukuřici na popcorn.
Společně promíchejte a na mírném plamenu zahřívejte, dokud popcorn nezačne pukat. Hrnec stále ponechávejte přikrytý pokličkou, jinak budete mít kukuřici úplně všude. Když se pukání začne zpomalovat, plamen snižte, a ještě tak jednu až dvě minuty počkejte. Teprve poté můžete sundat pokličku a popcorn připravit do misky k podávání.
Druhou příchuť připravíte podobně jako první. Ke lžíci másla přidejte uzenou papriku, promíchejte a přidejte kukuřici. Opět nechte kukuřici pracovat a pokličku sundejte až bude mezi pukáním delší pauza.
Limetkový popcorn s chilli připravíte tak, že bio limetku odšťavníte a její kůru najemno nastrouháte. K rozpuštěnému máslu v hrnci pak přidáte podle chuti trochu šťávy a limetkovou kůru a špetku chilli.