Domácí bounty řezy: dezert s chutí kokosu a exotiky
Ingredience na domácí bounty řezy
Na korpus na domácí bounty řezy si připravte:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 100 ml plnotučného mléka
- 50 g holandského kakaa
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
Na kokosový krém budete potřebovat:
- 500 ml plnotučného mléka
- 250 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 200 g kokosu
- 125 g krupice
Pokud nechcete použít kupovanou polevu, vlastní si vyrobíte z:
- 125 g moučkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 g holandského kakaa
- 50 ml vody
- 1 balení práškové želatiny nebo ztužovače
Příprava
Korpus připravte v mixéru s robotem nastaveným na pomalé otáčky. Nejprve smíchejte máslo s cukrem a postupně přidávejte vejce, mouku s práškem do pečiva, mléko, cukr a nakonec kakao. Když jsou v mixéru všechny ingredience, pořádně je vyšlehejte na vyšší otáčky.
Těsto přelijte do formy s pečicím papírem tak, aby vznikla stejnoměrná vrstva o výšce 1-2 centimetry. Korpus dejte péct na 30 minut při teplotě 170 °C.
Zatímco se korpus peče, můžete začít s přípravou krému. Cukr rozmíchejte v mléce a to na mírném plamenu přiveďte k varu. Za stálého míchání v mléce rozpusťte máslo a přidejte také kokos s krupicí, která krém hezky zahustí. Jakmile začne krém houstnout, sundejte jej z plotny a nechte minutku nebo dvě chladnout. Pak krémem potřete upečený korpus.
Jako poslední připravte polevu. Cukr rozmíchejte v mléce a želatinu ve vodě. Mléko na mírném plamenu přiveďte k varu. Až začne vřít, sundejte ho z plotny a rozmíchejte v něm zbývající ingredience. Dříve než začne čokoláda tuhnout, polijte s ní vrstvu krému.
Před servírováním je dobré bounty řezy nechat alespoň hodinu odpočinout v ledničce.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Srovnání a recenze kuchyňských robotů
Recept na Rafaello dort: Nejen pro milovníky slavných kuliček s kokosem
Kakaový zákusek s kokosovým krémem. Potěšte své chuťové buňky!