Rychlý dezert, který je ještě lepší než Monte
Ingredience na dezert Monte
Na tento jednoduchý dezert Monte budete potřebovat jen:
- 1 l plnotučného mléka
- 500 ml smetany ke šlehání
- 300 g čokolády na vaření
- 200 g másla
- 150 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2-3 balení dlouhých cukrářských piškotů
- Pár kapek vanilkového aroma
- Pár kapek aroma lískových oříšků
Příprava
Z mléka si do misky odlijte 200 ml mléka a rozmíchejte v nich mouku. Zbytek mléka přelijte do rendlíku a na mírném plamenu jej přiveďte k varu. Ještě než mléko začne vřít, rozmíchejte v něm cukr. Když mléko přejde varem, přelije do něj zbytek mléka s moukou a pár kapek vanilkového aroma, dávkování přizpůsobte instrukcím výrobce vašeho aroma.
Jakmile mléko začne houstnout, odstavte ho z plotny, chvilku počkejte a rozmíchejte do něj na kousky nakrájené máslo. Míchejte, dokud se všechno máslo nerozpustí, a dokud nevnikne jednolitý hustý krém. Ten nechte zatuhnout a můžete se věnovat rozpuštění čokolády.
Čokoládu si nalámejte na drobné kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády přidejte pár kapek oříškového aroma, opět se řiďte pokyny výrobce aromatu. Pak do čokolády opatrně přimíchejte smetanu a směs pořádně rozmíchejte.
Mělký plech na pečení nebo jinou formu si vyložte pečicím papírem a na něj vyskládejte piškoty tak, aby se těsně dotýkaly jeden druhého. Na piškoty natřete vanilkový krém. Na krém přijde vrstva čokolády s příchutí lískových oříšků. Nakonec dejte celý dezert na několik hodin zatuhnout do ledničky. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Domácí Kinder Pingui řezy: poctivě a bez Éček
Lahodný zákusek inspirovaný oblíbeným dětským dezertem Monte