Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Exkluzivní čokoládová buchta z jablečného těsta

Chcete si připadat jako v gastronomickém ráji? Pak vyzkoušejte naši exkluzivní čokoládovou buchtu. Zaujme vás kombinací chutí čokolády, jablek, skořice a marmelády. Skvěle se k ní hodí třeba borůvková nebo meruňková, ale využít můžete prakticky jakoukoli.
jablečné
Jablečné těsto je vláčné a sladké. Zamilujete si ho na první sousto.

Neobvyklé na této buchtě je jablečné těsto, které dezert přirozeně osladí a zvláční. S touto buchtou se vám nikdy nestane, že je korpus příliš suchý. O to rychleji ze stolu zmizí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Netradiční jablečný koláč s tvarohovým krémem nejen pro víkendy

Urodila se vám jablka? Zkuste tento skvělý jablečný koláč

Buchta z jablečného těsta

porce
g / porce
Ingredience:
  • 600
    600
    g
    hladké mouky
  • 250
    250
    g
    moučkového cukru
  • 200
    200
    ml
    plnotučného mléka
  • 125
    125
    g
    másla nebo rostlinného oleje
  • 25
    25
    g
    holandského kakaa
  • 10
    10
    g
    mleté skořice
  • 6
    6
    ks
    jablek
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    balení
    kypřicího prášku
Na ozdobu:
  • 250
    250
    ml
    smetany ke šlehání
  • 70
    70
    ml
    oblíbené marmelády
  • 2
    2
    ks
    tyčinky Kaštany

Postup:

  1. Jablka omyjte, očistěte a vykrájejte. Oškrábejte z nich slupku a nastrouhejte si je nahrubo.

  2. Na pánvi nebo v kastrolu rozpusťte trochu másla nebo oleje a nastrouhaná jablka na něm na mírném plamenu přiduste, aby pustila šťávu a aroma. Po třech až pěti minutách do jablek rozmíchejte skořici s vanilkovým cukrem, nechte ještě asi minutu na plotně a pak je odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

  3. V mezičase si zadělejte na těsto. Mouku prosejte s práškem do pečiva, a pak do ní postupně zapracovávejte mléko, zbytek změklého másla nebo oleje, cukr, vidličkou našlehaná vejce a holandské kakao. Těsto důkladně vypracujte, poté do něj opatrně zapracujte také jablečnou směs. Hotové jablečné těsto přelijte do formy vyložené pečicím papírem a dejte ho péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Korpus bude upečený za 30-35 minut.

  4. Zatímco se vám korpus peče, připravte si čokoládovou polevu. Tyčinky nalámejte na kousky a rozpusťte je ve vodní lázni. Pak do nich za stálého míchání postupně přilévejte smetanu. Hotovou polevu odstavte z vodní lázně a ještě několik minut ji míchejte. Na upečený korpus nejprve natřete silnější vrstvu marmelády, a tu pak přelijte polevou. Jakmile poleva zatuhne, můžete buchtu z jablečného těsta servírovat.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek