Strakaté brownies s pořádnou porcí malin
Brownies platí za americkou národní klasiku, lidé si ho tam připravují už přes sto let. Do dnešního dne se na základní recept nabalila spousta různých vylepšení a dalších ingrediencí, díky čemuž si ho zamiluje opravdu naprosto každý.
TIP: Připravujete-li brownies pro nějakou zvláštní příležitost, můžete ho udělat v bílém provedení – stačí nahradit hořkou čokoládu bílou a vynechat holandské kakao.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Strakaté brownies
- 11tabulkahořké čokolády
- 55ksvajec M
- 125125gmásla
- 22lžíceholandského kakaa
- 11sáčekvanilkového cukru
- 44lžícehladké mouky
- 150150gcukru krystal
- špetka soli
- 11vaničkaplnotučného tvarohu
- 22ksvejce M
- 11sáčekvanilkového cukru
- 150150gmalin
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Ve vodní lázni rozpustíme nalámané kousky čokolády a pokrájené máslo. Mícháme, dokud obě ingredience nejsou polotekuté. Odstavíme z plotny a do takto prohřáté směsi přidáme sůl, vanilkový cukr, krystalový cukr a holandské kakao. Směs dobře promícháme.
Do těsta postupně přidáváme jedno po druhém vejce, a nakonec vmísíme po lžících mouku. Těsto by mělo být husté, ale zároveň polotekuté.
Malý plech si vymažeme a vysypeme. Nalijeme na něj asi polovinu těsta, druhou si zatím odložíme stranou.
Tvarohový krém vytvoříme smícháním všech ingrediencí, které prošleháme šlehačem. Pokud by se vám výsledná směs zdála příliš řídká, můžete přidat lžíci škrobu, ať už bramborového nebo kukuřičného. Do hotového krému zamícháme omyté a očištěné maliny.
Tvarohový krém s malinami navrstvíme lžící na těsto tak, aby nedošlo k promíchání. Navrch nalijeme zbytek těsta. Špejlí dvě vrchní vrstvy promícháme, aby mělo výsledné brownies zajímavý vzhled. Dáváme si ale pozor, abychom nezasáhli do spodní vrstvy.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 35 minut. Těsto by mělo být upečené, ale pořád trochu vlhké. Necháme vychladnout. Brownies podáváme se šlehačkou, případně zmrzlinou.