Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Jak vybrat matraci pro dítě? Důležité parametry, které nesmíte při výběru podcenit

Dětská postýlka by nebyla kompletní bez dětské matrace. Jak ale matraci pro dítě vybrat a dopřát mu tak během spánku co nejlepší podmínky a bezpečí? S výběrem nejlepší dětské matrace se pojí celá řada tipů a doporučení, kterými byste se měli řídit.

Jaké typy existují, podle čeho můžeme matrace rozdělit, proč je důležité zvolit vhodnou tuhost a co dalšího, kromě kvalitní matrace, nesmí v dětské postýlce chybět?

Jak na výběr dětské matrace


Jak vybrat matraci do dětské postýlky? Kromě rozměru, jenž bude kompaktní s velikostí postele, je nutné zaměřit se na několik dalších vlastností. Konkrétně tedy na tuhost, ta je v případě dětské matrace obzvláště důležitá, ale také na materiál, snadnou odnímatelnost potahu a v neposlední řadě na její nosnost a kompatibilitu s roštem. Jak neudělat při výběru chybu? Řiďte se následujícími doporučeními.

Typy dětských matrací


Víte, jaké existují typy? Matrace můžeme dělit podle několika kritérií:
● podle materiálu
● tvrdosti
● rozměrů.

Materiál dětské matrace


Pokládáte si otázku: Jakou matraci do dětské postýlky? Z pohledu materiálu je nejlepší volbou dětská matrace, jež je prodyšná, tudíž může skvěle odvádět vlhkost a nebudou se v ní tak tvořit plísně. Dětem, které trpí alergiemi, dopřejte modely vyrobené ze speciálních antibakteriálních materiálů. Během spánku je tak nebudou jejich alergie trápit a dopřejí si ničím nerušené snění.

Tvrdost dětské matrace


Jak jsme již naznačili, tvrdost je v souvislosti s matracemi pro děti obzvláště důležitá. Pro zdravý spánek dětí jsou nejlepší volbou tvrdé matrace. Proč? Tento typ má pozitivní vliv na vývoj páteře a u mininek může zabránit vzniku náhlého úmrtí kojence. Měkké verze neposkytují dětskému tělu dostatečnou oporu, a naopak mohou znemožnit dítěti dýchání, což je může ohrozit na životě.

matrace pro děti

Rozměry dětské matrace


Aby byla matrace do dětské postýlky zcela vyhovující, nesmíte samozřejmě podcenit ani její rozměry.

● Pro miminka a děti do tří let se doporučuje dětská matrace 120×60 cm. Pokud ale dítě roste jako z vody, můžete ji vyměnit za verzi 140 x 60 cm.
● Matrace pro předškoláka by měla mít rozměry 140 x 60 cm.
● Ideální matrace pro školáka, z pohledu rozměrů, je stejná, jako pro dospělého, a proto je zcela běžné pořídit školákovi klasický model 200 x 90 cm.

K TÉMATU  Jak naučit dítě samostatnosti? Přestaňte se chovat jako rodiče a dejte dětem zodpovědnost! Zkuste to a uvidíte, co se doma změní!

Výška dětské matrace bývá nižší, oproti verzi pro dospělého. Doporučení zní, že by měla splňovat výšku 10 centimetrů. U dospělých je doporučená výška dvojnásobná.

matrace pro děti

Chránič matrace do dětské postýlky


Nyní již víte, jak vybrat matraci do dětské postýlky, ale tím seznam vašich úkolů rozhodně nekončí. Aby totiž nedošlo k poškození matrace při první nehodě, důležité je také pořídit si chránič. Tak vás nerozhodí nehoda s plenkou ani poslintaná matrace. Nezáleží na tom, zda se u vás doma vyskytuje dětská postel s matrací a roštem nebo dětská postel se zábranou a matrací, chránič totiž využijete v obou případech.

Dopřejte svému dítěti ničím nerušený a naprosto pohodlný spánek. Nezáleží na tom, zda máte doma novorozence, kojence, předškoláka či školáka – kvalitní matraci si totiž dítě zaslouží v každém věku. Má totiž vliv na správný vývoj páteře a může předcházet řadě komplikací, k nimž může u dětí dojít.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud sledujete televizní pořady, pak jistě znáte reklamní spot, ve kterém se hádá, jestli daný člověk trpí lupy nebo seboreou. V obou případech mluvíme o problémech, které umí člověka potrápit. A v obou případech mluvíme o potíži, která se projevuje svěděním pokožky hlavy. Že vás taky svědění pokožky trápí? Pak je načase zjistit, jestli je vaším problémem právě seborea nebo klasické lupy.
Obyvatelé hlavního města mají nyní další možnost využít přelomového tréninku pomocí elektrické stimulace svalů (EMS), který umožňuje náležitě procvičit 90 procent svalů v těle za pouhých 20 minut. Společnost BodyBody, která tuto unikátní formu péče o tělo nabízí, otevřela v Praze na Karlově náměstí své šesté pražské studio. V České republice je celkem dvanáct BodyBody studií.
Vibrátory, nevibrační penisy, afrodiziaka, lubrikační gely, masážní oleje. Mnoho žen si stále myslí, že nic takového nepotřebuje, pokud žije v dobrém partnerském vztahu. Ale položme si otázku, zda po každodenním spěchu a stresu máme často chuť na sex. Možná jsou to právě tyto erotické pomůcky, které mohou zlepšit kvalitu společně prožitých intimních okamžiků.
Nezáleží na tom, jestli je vám třicet nebo padesát. Bolesti zad a s tím přidružené obtíže se mohou týkat kohokoli, vždy v jiné podobě či intenzitě. Ať už za to může genetika, špatné zlozvyky, nedostatek pohybu a nezdravý životní styl či dokonce úraz, v každém případně je to něco, co dokáže ukrást kvalitu života. A rada nad zlato – když bolí záda, začněte cvičit. Jenže jaké cvičení vybrat, aniž bychom si ublížili a opravdu si pomohli? Jednoznačně SM systém od doktora Richarda Smíška, který s vadami páteře dokáže doslova zázraky.
S online kurzy se v posledních měsících doslova roztrhl pytel. Když nebylo možné setkávat se offline, podnikatelé se nalodili na online vlnu a rozjeli to právě ve světě internetu. A tak vznikly nejen kurzy týkající se výuky cizích jazyků, ale i efektivní způsoby, jak zlepšit své schopnosti nebo se naučit něčemu úplné novému, a to třeba FB reklamě nebo působení na sociálních sítích. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí nějakého konkrétního online kurzu, seznamte se s několika věcmi, které se vyplatí vědět a znát.
Umíte si představit start dne bez lahodného hrnku kávy? Je to něco, co dokáže člověka nastartovat a zpříjemnit mu každodenní vstávání. Kolem kávy se však točí řada spekulací a domněnek. Ty se týkají především toho, jestli káva prospívá nebo naopak škodí zdraví. Jak to tedy je?
Známe ho úplně všichni. Nejspíš ho mnoho z nás má na talíři alespoň párkrát do týdne. Avokádo je hit posledních let, je to superpotravina, která nesmí chybět v žádném zdravém jídelníčku. Jenže s sebou nese i temnou stránku, o které se ví, ale příliš se o ní nemluví. Nebo ji záměrně nevidíme.
Víte, kolik tekutin by měl denně vypít pes a kolik kočka? A jak včas rozpoznáte dehydratované zvíře, kterému jde o život? Naučíme vás to. A poradíme také optimální domácí podmínky, za které vám chlupáč poděkuje!
V historii člověka se mobbing a bossing vyskytoval vždy. Jde o pocit ohroženosti, díky kterému musíme novou osobu zastrašit. Mohla by nám totiž vzít naše pozice, být lepší, než my. Tak je třeba jí tak znepříjemnit práci, aby to pokud možno vzdala sama. Nejste zdaleka sama, pokud jste podobný přístup zažila. Lze se mobbingu bránit?
Svatba je přelomovým a krásným dnem v životě. Aby byl svatební den nezapomenutelný zejména pro nevěstu a ženicha, je důležité zvolit i tu správnou hudbu. Výběr svatebních písní ovšem není žádná legrace. Co si nevěsty nejčastěji přejí a co se aktuálně hraje? Vyzpovídali jsme DJ, který má v tomhle směru mnohaleté zkušenosti. A zeptali jsme se i samotných nevěst.

Výběr článků

V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Častou chybou nás žen je, že si oblíbíme určitý typ kosmetiky a používáme ji po celý rok. Ale nežijeme v zemi, kde je počasí stálé. Proto je třeba kosmetiku obměňovat podle ročního období. Nejinak je tomu právě nyní s příchodem podzimu. Vaše pleť bude potřebovat jinou péči.
Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?

Nepřehlédněte

Podzim je tradiční období v roce, kdy bilancujeme. Dny se zkracují, počasí zhoršuje, nálada prostě není. Odtud je už jen krůček k nepříjemným pocitům a sešupu nálady směrem strmě dolů. Když se to stane jednou, je to v pořádku. Podzimní deprese by se ale neměly opakovat často.
S příchodem teplejšího počasí všichni začínáme spřádat plány na dovolenou. Bez ohledu na to, kterým směrem se vydáme, potřebujeme oblečení, které nám zajistí pohodlí a umožní nám si naplno užívat kouzla léta. Zajímá vás, co bude v létě 2022 v kurzu? Plážová móda v této sezóně, to je mnohem více než pouze plavky. In jsou stylové pokrývky hlavy, originální sluneční brýle a plážové oblečení, které můžeme nosit nejen na pláž. Trendům kralují čerstvé, zářivé barvy a decentnější pastelové tóny. Nechybí ani vzory: námořnické pruhy, květinové vzory či potisk s tropickým motivem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek