Pečená zelenina s vůní orientu dodá každému jídlu exotický nádech
Hrášek, kukuřice a mrkev. Kombinace, která je velmi dobrá sama o sobě. Při tom správném dochucení se ale z této obyčejné „směsky“ stává doslova delikatesa. Připravte si ji namísto klasické přílohy, jako jsou brambory nebo rýže, nebo si ji na talíř přidejte jako teplou oblohu. Je to jen na vás. Kombinace orientálního koření v podobě skořice, kmínu a muškátového oříšku vás v zimních měsících příjemně prohřeje i chuťově překvapí.
TIP: Pečená zelenina se výborně hodí například ke kuřeti na indický způsob.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Jednoduchá pizza na český způsob je hned hotová
Přineste do své kuchyně trochu exotiky a připravte si grilované ovoce
Pečená zelenina s vůní orientu
- 11pytelmraženého hrášku
- 55velkých mrkví
- 11pytelmražené kukuřice
- 33lžíceolivového oleje
- 22stroužkyčesneku
- 22lžičkysoli
- 33špetkypepře
- 11lžičkatřtinového cukru
- 11lžičkadrceného kmínu
- 22špetkyskořice
- 11špetkamletého muškátového oříšku
- 11lžícecitronové šťávy
Postup:
Hrášek a kukuřici nechte vyndané z mrazáku, aby zelenina trochu povolila. Mezitím zapněte troubu na 180 °C. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tlustší kolečka.
V mističce si promíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, třtinový cukr, kmín, skořici a muškátový oříšek. Veškerou zeleninu si dejte do větší misky a zalijte ji směsí olivového oleje s kořením – vše dobře promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně ochutila.
Zeleninu vysypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 až 20 minut. Hotovou zeleninu zastříkněte citronovou šťávou a před podáváním ji nechte trochu zchladnout.