Úterý , 07. 05. 2024

Radoslav

Bezlepková pizza Margherita z kokosového mléka

Pizza představuje jedno z nejoblíbenějších mezinárodních jídel. S tímto netradičním receptem si na ní mohou pochutnat i osoby trpící celiakií nebo ti, kdo z nějakého důvodu vynechávají ze svého jídelníčku lepek.
bezlepková pizza
ilustrační obrázek

Tahle bezlepková pizza ze sýrového těsta s kokosovým mlékem zajímavě chutná a dodává tak šmrnc rovněž klasické rajčatové sugo omáčce a přísadám. Úplně nejzákladnější verzi této pochoutky můžete udělat v ryze jednoduché kombinaci – jako pizzu Margherita. Připravte si doma italský večer a vychutnejte si dnešní recept se vším všudy a bez výčitek.

TIP: Škrob můžete nahradit i bezlepkovou moukou, jako je například Jizerka. Určitě počítejte ale s tím, že těsto z ní může být po upečení trochu tužší.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rychlá pizza pro lenochy. Potěší všechny, co nemají čas na vaření

Bezlepková buchta z tvarohu, hrající třemi barvami

Bezlepková pizza z kokosového mléka

porce
g / porce
Ingredience na těsto:
  • 200
    200
    g
    ovčího sýra
  • 200
    200
    ml
    kokosového mléka
  • 250
    250
    g
    škrobu (nejlépe tapiokového)
  • 1
    1
    lžíce
    olivového oleje
Ingredience na topping:
  • 1
    1
    hrnek
    rajčatového pyré
  • 1
    1
    lžička
    rajčatového protlaku
  • 1
    1
    ks
    menší červená cibule
  • 1
    1
    stroužek
    česneku
  • 1
    1
    lžíce
    třtinového cukru
  • 1
    1
    hrst
    bazalky
  • 1
    1
    balení
    mozzarelly
  • 10
    10
    ks
    cherry rajčátek

Postup:

  1. Ovčí sýr vložíme do robota a rozmělníme ho najemno. Do misky si prosejeme škrob a přidáme kokosové mléko a ovčí sýr. Ručně vypracujeme těsto. Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem a válečkem nebo ručně ho vytvarujeme do kulaté placky. Okraje necháme trochu vyšší, aby udržely náplň.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pizzu zakápneme olivovým olejem a pírkem ji celou pomažeme. Následně ji po celé ploše propícháme vidličkou a vložíme na přibližně 25 minut do trouby péct.

  3. Mezitím si připravíme rajčatové sugo. Červenou cibuli si nakrájíme nadrobno a s trochou olivového oleje ji osmahneme na pánvi. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a s cibulí ho krátce prohřejeme, aby se chutě měly čas propojit, ale česnek nezhořkl. Poté přidáme rajčatové pyré, rajský protlak, polévkovou lžíci třtinového cukru a polovinu bazalky nasekané nadrobno. Směs několik minut mícháme, aby vznikla hustá omáčka.

  4. Na těsto namažeme ve vyšší vrstvě rajčatové sugo. Cherry rajčata si nakrájíme na čtvrtiny a poklademe jimi pizzu. Dále rozdrobíme mozzarellu a rovnoměrně ji rozvrstvíme společně s celými bazalkovými listy. Pizzu vrátíme ještě na čtvrt hodiny až dvacet minut zpět do trouby.

  5. Jakmile budou okraje křupavé na pohled, můžete ji vyndat. Dle libosti na ni klidně ještě dejte čerstvou rukolu nebo další bazalku a garantujeme vám, že tahle bezlepková pizza zmizí dřív, než se nadechnete.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek