Bezlepková pizza Margherita z kokosového mléka
Tahle bezlepková pizza ze sýrového těsta s kokosovým mlékem zajímavě chutná a dodává tak šmrnc rovněž klasické rajčatové sugo omáčce a přísadám. Úplně nejzákladnější verzi této pochoutky můžete udělat v ryze jednoduché kombinaci – jako pizzu Margherita. Připravte si doma italský večer a vychutnejte si dnešní recept se vším všudy a bez výčitek.
TIP: Škrob můžete nahradit i bezlepkovou moukou, jako je například Jizerka. Určitě počítejte ale s tím, že těsto z ní může být po upečení trochu tužší.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Rychlá pizza pro lenochy. Potěší všechny, co nemají čas na vaření
Bezlepková pizza z kokosového mléka
- 200200govčího sýra
- 200200mlkokosového mléka
- 250250gškrobu (nejlépe tapiokového)
- 11lžíceolivového oleje
- 11hrnekrajčatového pyré
- 11lžičkarajčatového protlaku
- 11ksmenší červená cibule
- 11stroužekčesneku
- 11lžícetřtinového cukru
- 11hrstbazalky
- 11balenímozzarelly
- 1010kscherry rajčátek
Postup:
Ovčí sýr vložíme do robota a rozmělníme ho najemno. Do misky si prosejeme škrob a přidáme kokosové mléko a ovčí sýr. Ručně vypracujeme těsto. Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem a válečkem nebo ručně ho vytvarujeme do kulaté placky. Okraje necháme trochu vyšší, aby udržely náplň.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Pizzu zakápneme olivovým olejem a pírkem ji celou pomažeme. Následně ji po celé ploše propícháme vidličkou a vložíme na přibližně 25 minut do trouby péct.
Mezitím si připravíme rajčatové sugo. Červenou cibuli si nakrájíme nadrobno a s trochou olivového oleje ji osmahneme na pánvi. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a s cibulí ho krátce prohřejeme, aby se chutě měly čas propojit, ale česnek nezhořkl. Poté přidáme rajčatové pyré, rajský protlak, polévkovou lžíci třtinového cukru a polovinu bazalky nasekané nadrobno. Směs několik minut mícháme, aby vznikla hustá omáčka.
Na těsto namažeme ve vyšší vrstvě rajčatové sugo. Cherry rajčata si nakrájíme na čtvrtiny a poklademe jimi pizzu. Dále rozdrobíme mozzarellu a rovnoměrně ji rozvrstvíme společně s celými bazalkovými listy. Pizzu vrátíme ještě na čtvrt hodiny až dvacet minut zpět do trouby.
Jakmile budou okraje křupavé na pohled, můžete ji vyndat. Dle libosti na ni klidně ještě dejte čerstvou rukolu nebo další bazalku a garantujeme vám, že tahle bezlepková pizza zmizí dřív, než se nadechnete.