Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

5 rájů kapsářů a krádeže: Ve kterých destinacích se vyplatí dbát na zvýšenou pozornost?

Chystáte se na dovolenou, ale rádi byste se vyhnuli nepříjemnostem spojeným s krádežemi? Zpozorněte u našeho přehledu pěti nejhorších krádežnických destinací a hlavně – pozor na peněženky!

1.    Barcelona

Barcelona, čtvrť El Raval, ulice La Rambla – právě pro ni je typická nezměrná hustota zlodějů a násilníků, kteří čekají na své oběti. Tomuto místu se při návštěvě Barcelony rozhodně vyhněte. Nechoďte do temných uliček nebo na opuštěná místa. Nenechávejte své cennosti bez dozoru a hlavně se tvařte, že nejste turista – to je nejlepší prevence krádeží.

2.    Řím a Vatikán

Řím je svou kriminalitou proslulý, Římané se však brání, že v Neapoli jsou krádeže ještě častější. Pokud se na věc podíváme z pohledu přepočtu krádeží na počet obyvatel, je ale prokazatelně nejhorším semeništěm zločinnosti Vatikán. Kapesní zloději jednoduše využívají hojného množství turistů, kteří destinaci navštěvují. Vatikán jakožto sídlo hlavy katolické církve v nich zřejmě moc respektu nebudí.

3.    Praha

Kdo by to byl řekl, že naše krásná stověžatá matička Praha je třetí evropskou metropolí na žebříčku měst, kde turistům hrozí okradení. Zloději tvoří kapsářské gangy, které se soustředí hlavně na oblast Václavského a Staroměstského náměstí. Zvýšené opatrnosti dbejte hlavně v tlačenicích a nepodceňujte ani malé děti.

4.    Londýn

Londýn se „pyšní“ nejen celkovou mírou kriminality a násilných činů, ale hlavně organizovanými kapsářskými skupinami. Každý rok krádeže stoupají o několik procent, jak uvádějí statistiky londýnské policie, která si založila specializovanou hlídku pochůzkářů zaměřenou na kapesní krádeže. Během letních olympijských her v roce 2012 místní policie dokonce vytvořila speciální schéma hlídek s označením „projekt pavoučí síť“.

TIP: Pokud se vám přece jen přihodilo neštěstí a byly vám odcizeny osobní věci, nevěšte hlavu a vyberte si například krásnou novou dámskou peněženku na Zalandu.

5.    Nejhorší kriminální místo světa

Nejhůře na světě, co se týče kriminality, je na tom město San Pedro Sula v Hondurasu, kde nevládnou pouze kapsáři, ale hlavně gangy všeho druhu. Přestřelky v ulicích jsou tam na denním pořádku. Ročně v této oblasti zemře násilnou smrtí průměrně 1 200 lidí.

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Než se stali slavnými, tak mnoho z nejbohatších a nejuznávanějších osobností světa nemělo peníze. A někteří z nich nebyli pouze chudí, byli doslova bezdomovci.
Jaro s sebou nenese jen hromadu sluníčka, ale především alergie, které nepatří k tomu nejmilejšímu. Když všechno kolem nás začne kvést, ve vzduchu se rázem začne vznášet větší množství pylu, což vede k alergickým reakcím. Pojďme si prozradit, co na sennou rýmu a další projevy alergie zaručeně zabírá.
Lyžování není jen o dovednostech na svahu, ale také o tom, jak se cítíte ve svém oblečení. Správně vybrané vrstvy jsou klíčové pro váš komfort, tepelnou regulaci a pohyblivost při lyžování. Abychom vám pomohli vybrat to nejlepší dámské lyžařské oblečení, přinášíme vám několik tipů a doporučení.
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.
Děti dnes vyrůstají mezi chytrými telefony a tablety, a jejich zájem o ně musíte mít pod kontrolou. Vaše ratolesti vás vidí chytrou elektroniku používat, a není třeba se snažit jim zájem o ni odpírat. Nemyslíme tím, aby vaše dítě místo stavebnice nebo panenky žmoulalo telefon, ale existují hry, které se snaží zábavnou formou něčemu přiučit. Jaké aplikace budou užitečné pro ty nejmenší?
Jste-li uživatelem sociálních sítí, jako jsou Facebook, TikTok či Instagram, jméno Khaby Lame je vám pravděpodobně povědomé. Nebo možná není, ale jakmile zahlédnete jeho fotografii, okamžitě se vám vybaví vtipná videa, jež pravidelně sdílí. A pokud ho ani takto nepoznáváte, postačí si jich pár pustit a zajisté se zařadíte mezi jeho sledující. Jeho originální nápady hýbou virtuálním světem. Bez jediného slova si získal miliony fanoušků a odběratelů, a tím se mu obrátil život vzhůru nohama.
Horoskop astroložky Nadi Šmídové vám napoví, čemu se následující pracovní týden raději vyhnout, co můžete očekávat, a který den je nejvhodnější odpočívat. Kdy budete plodné v práci, a kdy naopak vypustit a dopřát si masáž? A který den probrat s partnerem váš intimní život?
Vybíráte mobilní telefon pro dítě? Nejdůležitější je řídit se zdravým rozumem. Dítě v první třídě mít telefon nemusí. Kdy je tedy vhodný čas a co zohlednit při výběru?
Pesimisté vám řeknou, že zvládat puberťáka je opravdu otřesné, a dá se jenom v co největším klidu vyčkávat, až toto náročné období přejde. Na straně druhé si můžete vyslechnut tvrzení, že právě v pubertě se z vašeho dítka stává dospělák a sklízíte plody toho, co jste v něm zaseli. Někdy se doslechnete, že pokud se dítěti adekvátně věnujete v předchozích letech, žádná puberta s ním vlastně necloumá. Ať už vnímáte situaci jakkoliv, pokud vás článek upoutal, zřejmě u vás v rodině nastávají změny spjaté právě s výchovou puberťáka.
Mileniálové jsou prý rozmazlená generace, která nemá ráda závazky, zato má vysoké ambice. Veškerý volný čas tráví na mobilu a vyhýbají se sexu. Jak je na tom, ale předchozí generace X? Mají si co vyčítat?
Animované filmy mají právě teď v kinech žně. Sázkou na jistotu je bezesporu Toy Story 4: Příběh hraček, který sklízí samou chválu. Pro nejmenší jsou tu Angry Birds ve filmu 2, oživlý svět stavebnice přináší Playmobil ve filmu a čerstvým přírůstkem je zvířecí animák Psí kusy. Napovíme, na co s dětmi nebo celou rodinou vyrazit.

Výběr článků

Život nám někdy nachystá skutečně těžko předvídatelné situace. Pojďte se s námi pobavit příběhy, o které se s námi podělily naše čtenářky. Humorné situace, ve kterých uvidíte pány tvorstva jako skutečně velká nemehla. Člověk se někdy těm lesbičkám opravdu nediví, když natrefí na toto…
Skřípe vám to tak nahlas, že to musí být slyšet i u sousedů? Možná je to tím, že místo společně tráveného času koukáte raději do mobilu. Svůj podíl viny na tom může nést i to, že chod domácnosti stojí výhradně na vás!

Nepřehlédněte

Mezi recyklované předměty nepatří jen papír nebo plasty. Z jednou použitých materiálů se dá vyrobit spousta originálních věcí, kterými se můžete chlubit. Takovou osvědčenou klasikou je korek, ze kterého se dělají batohy, kabelky nebo peněženky. Čistě ekologický ale můžete mít i kryt na mobilní telefon.
Kvalitní spánek je nepostradatelnou součástí našeho života. Když ale koukneme na současná čísla, je až k neuvěření, kolik lidí trápí problémy se spánkem. S přechodnou nespavostí si tělo dokáže poměrně dobře poradit, ovšem pokud dlouhodobě nemůžete usnout anebo se často probouzíte uprostřed noci, nastává problém, který si v zájmu vašeho zdraví žádá urychlené řešení. Jak si s tím šikovně poradit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek