Ovocný nepečený dezert do srnčího hřbetu
Ovocný dezert přichystáte snadno bez pečení a už během hodiny může být na stole. Příprava do formy srnčího hřbetu je pohodlná a dezert se následně dobře porcuje. Samozřejmě, pokud nemáte po ruce zrovna srnčí hřbet, můžete použít i jinou formu.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Ovocný nepečený dezert
- 11baleníBebe sušenek
- 400400mlplnotučného mléka
- 11baleníželatiny
- 8080gtřtinového cukru
- 11sáčekvanilkového cukru
- 11tabulkakvalitní čokolády
- 2020gmásla
- 11polovinacitronu (šťáva)
- ovoce dle vlastního výběru (kiwi, banány, jahody, meruňky...)
Postup:
Nejdříve si uvaříme krém, který nám bude tvořit tělo dezertu. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu. Přidáme k ní plnotučné mléko, dále vanilkový a třtinový cukr a promícháme metličkou.
Směs přelijeme do rendlíku a na mírném plamenu povaříme. Nepřestáváme metličkou průběžně míchat, aby v hmotě nevznikaly hrudky. Jakmile krém začne pobublávat a zhoustne, odložíme rendlík stranou, aby směs vychladla.
Ovoce podle vlastního výběru si očistíme, omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme ho na menší kousky a přendáme do misky, kde všechny zvolené druhy promícháme. Největšího úspěchu dosáhnete přibližně se třemi druhy ovoce – dezert tak nebude přeplácaný ani chuťově chudý. Vše zakápneme citrónovou šťávou.
Do formy vysypeme smíchané ovoce a rovnoměrně ho rozvrstvíme. Následně zalijeme uvařeným a zchladlým krémem. Několik sušenek dáme stranou a zbytek rozlámeme na drobné kousky. Kousky sušenek nasypeme do formy a zatlačíme do krému. Sušenky, které jsme si ponechali vcelku, použijeme na zakrytí. Až dezert vychladne a vyklopí se z formy, budou nám tvořit dno.
Dezert necháme pořádně odpočinout v lednici. Než ho vyklopíme, ujistíme se, že vše dobře ztuhlo.
Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou čokoládu. Jakmile bude zcela tekutá, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme metličkou. Ovocný dezert polijeme čokoládovou polevou. Jakmile poleva ztuhne, můžeme podávat.