Kuře na kari na indický způsob, které ocení i vaše děti
Ve skutečnosti by do pokrmu v Indii přidali ještě spoustu pálivého koření, které jsme však vynechali. Předpokládáme totiž, že naše kuře na kari vaříte pro celou rodinu, tedy i pro děti, které by příliš kořeněná jídla jíst neměly.
Ingredience na kuře na kari (4 osoby)
- 400 g kuřecích prsou
- 350 g dlouhozrnné rýže
- 200 ml rajského protlaku
- 20 ml olivového oleje
- 3-4 stroužky česneku
- 1 zelená paprika, 1 červená a 1 žlutá
- 1 cibule
- Mletá paprika (můžete přidat samozřejmě i pálivou papriku, pokud chcete)
- Drcený kmín
- Kari (směs bez soli)
- Pepř a sůl
Příprava
Papriky omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte je na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno, česnek propasírujte. Na dostatečně velké pánvi rozpalte olivový olej a pak na něm zpěňte cibulku. Po několika minutách přidejte také česnek. Když začne česnek hnědnout, stáhněte plamen na nejmenší možný, do pánve přisypte všechny tři papriky, směs dobře promíchejte a pod pokličkou duste asi pět minut. Pak přilijte trochu vody, sůl a pepř, a pokračujte v dušení.
V mezičase si nakrájejte kuřecí prsa na nudličky, prosolte je, opepřete a zlehka posypte kari a mletou paprikou. Pak maso přidejte na pánev, směs důkladně promíchejte a zaprašte ještě trochou kari a papriky. Pánev znovu přikryjte pokličkou a pokračujte v dušení. Občas směs důkladně promíchejte, aby se na dno pánve dostaly kousky, které tam předtím nebyly.
Po pěti minutách přidejte rajský protlak a znovu dobře promíchejte. Pokračujte v dušení a v druhém hrnci mezitím klasickým způsobem uvařte rýži. Hotovou rýži pak rozmíchejte do kuřecí směsi, anebo nechte zvlášť. Pánev nechte ještě asi minutu na plotně a pravidelně míchejte. Pak můžete kuře na kari rovnou servírovat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Kuřecí čína se žampiony: rychlý recept na dobrou večeři
Podlehněte kouzlu indické kuchyně a vyzkoušejte některý z receptů