Borůvková bublanina ze Salka. Sladká letní pecka!
Láká vás tak trochu jiná bublanina? Pak vyzkoušejte tu naši. Budete na ni potřebovat následující ingredience:
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
I s letními nealko drinky si můžete užít spoustu zábavy! Máme jich pro vás rovnou 8
Bublanina ze Salka
- 66ksvajec
- 8080gpolohrubé mouky
- 4040gmoučkového cukru
- 2020mlrostlinného oleje
- 1/2 kypřicího prášku
- špetka soli
- 500500gplnotučného tvarohu
- 250250gmásla
- 150150gmoučkového cukru
- 1/2 citronu
- 400400mlkaramelového Salka
- 250250mlsmetany ke šlehání
- 200200gčerstvých borůvek
Postup:
Vejce si rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete spolu s cukrem, a pak do nich zapracujte rostlinný olej.
Do směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a těsto nechte zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Mezitím si zlehka prosolte bílky a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Ten pak zapracujte do těsta.
Hotové těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus bude upečený za 25-30 minut.
Zatímco se vám korpus peče, připravte si krém. Citron si dobře omyjte, ostrouhejte z něj trochu kůry, a pak z poloviny vymačkejte šťávu. Máslo si utřete s moučkovým cukrem a do směsi přidejte citronovou šťávu i kůru.
Pak po částech přidávejte tvaroh a krém vždy dobře zpracujte, aby byl stejnoměrný. Hotovým krémem rovnoměrně potřete upečený korpus, když vystydne na pokojovou teplotu.
Na krém přijde vrstva dobře omytých a očištěných borůvek. Je dobré nechat je několik minut namočené ve studené vodě, a poté je nechat na kuchyňské lince oschnout. Borůvky přelijte polevou ze směsi vyšlehané smetany a Salka. Bublanina by se před podáváním měla dát ještě aspoň na hodinku do lednice.