Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Známe tajemství, jak vyrobit slaďoučký univerzální krém

Přemýšleli jste někdy o tom, proč v těch nejlepších cukrárnách dovedou vyrobit zákusky, nad kterými každému tečou sliny? Tajemství není ani v korpusu, ani v různém zdobení a polevách, ale v cukrářském krému. A právě na něj pro vás dnes máme recept. Respektive na jednu z jeho variant, na ten nejlahodnější cukrářský krém pro dospělé.
univerzální krém
Jak krém využijete, to už záleží na vás.

Tenhle univerzální krém se hodí na jakýkoliv korpus, často se používá třeba na svatební dorty. Zároveň jej můžete dozdobit ovocem, želé, různými druhy cukrářských polev, ořechy, kokosem a prakticky čímkoli, co máte rádi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Opravdu poctivý krém na domácí narozeninový dort

Lehoučcí šneci, co ukrývají sladké tajemství. Vanilkový krém

Univerzální krém

porce
g / porce
Ingredience:
  • 400
    400
    g
    másla
  • 150
    150
    g
    kondenzovaného mléka s vysokým obsahem tuku
  • 100
    100
    g
    moučkového cukru
  • 80
    80
    g
    cukru krystal
  • 25
    25
    ml
    vařící vody
  • 10
    10
    ml
    koňaku nebo brandy

Postup:

  1. Máslo si v kuchyňském mixéru na vysoké obrátky vyšlehejte do pěny. Zatímco se vám máslo šlehá, v míse smíchejte oba druhy cukru a zalijte je vroucí vodou, nejlépe rovnou z rychlovarné konvice. Vody nesmí být moc, aby vznikla hustá cukrová pasta. Cukrovou pastu přilijte do másla, které se stále zpracovává v mixéru.

  2. Za stálého šlehání přilévejte také kondenzované mléko, nejlépe tak na pětkrát. Na závěr přilejte do směsi koňak, který je dobré zahřát ve vodní lázni tak na 60 °C. Zahřívat ho v mikrovlnné troubě není vhodné. Ale když budete šikovní, podaří se vám krém tak, jak má, i s koňakem o pokojové teplotě.

  3. Hotovou směs nechte robotem zpracovávat ještě 3-4 minuty, a pak ji rovnou napěchujte do zdobícího sáčku.

  4. Tento univerzální krém byste měli rovnou zpracovat a před podáváním jej nechat alespoň hodinu zatuhnout v lednici. Budete-li jej zdobit čokoládovou nebo jinou polevou, nedělejte to dříve, než krém v lednici zatuhne. Jinak by se vám rozpadl.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek