Známe tajemství, jak vyrobit slaďoučký univerzální krém
Tenhle univerzální krém se hodí na jakýkoliv korpus, často se používá třeba na svatební dorty. Zároveň jej můžete dozdobit ovocem, želé, různými druhy cukrářských polev, ořechy, kokosem a prakticky čímkoli, co máte rádi.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Opravdu poctivý krém na domácí narozeninový dort
Lehoučcí šneci, co ukrývají sladké tajemství. Vanilkový krém
Univerzální krém
- 400400gmásla
- 150150gkondenzovaného mléka s vysokým obsahem tuku
- 100100gmoučkového cukru
- 8080gcukru krystal
- 2525mlvařící vody
- 1010mlkoňaku nebo brandy
Postup:
Máslo si v kuchyňském mixéru na vysoké obrátky vyšlehejte do pěny. Zatímco se vám máslo šlehá, v míse smíchejte oba druhy cukru a zalijte je vroucí vodou, nejlépe rovnou z rychlovarné konvice. Vody nesmí být moc, aby vznikla hustá cukrová pasta. Cukrovou pastu přilijte do másla, které se stále zpracovává v mixéru.
Za stálého šlehání přilévejte také kondenzované mléko, nejlépe tak na pětkrát. Na závěr přilejte do směsi koňak, který je dobré zahřát ve vodní lázni tak na 60 °C. Zahřívat ho v mikrovlnné troubě není vhodné. Ale když budete šikovní, podaří se vám krém tak, jak má, i s koňakem o pokojové teplotě.
Hotovou směs nechte robotem zpracovávat ještě 3-4 minuty, a pak ji rovnou napěchujte do zdobícího sáčku.
Tento univerzální krém byste měli rovnou zpracovat a před podáváním jej nechat alespoň hodinu zatuhnout v lednici. Budete-li jej zdobit čokoládovou nebo jinou polevou, nedělejte to dříve, než krém v lednici zatuhne. Jinak by se vám rozpadl.