Lahodné Míša řezy chutnají ještě lépe než slavná zmrzlina
Ingredience na Míša řezy
Na těsto na Míša řezy si připravte tyto ingredience:
- 6 vajec
- 125 g moučkového cukru
- 125 g polohrubé mouky
- 25 ml slunečnicového oleje
- 25 g holandského kakaa
- 1 prášek do pečiva
Na tvarohový krém budete potřebovat:
- 500 g plnotučného tvarohu
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
Na polevu si nachystejte:
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g másla
- 25 ml smetany
Příprava
Rozklepněte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do hutné pěny a postupně do ní zapracujte olej, prosetou mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec si z bílků vyšlehejte sníh, který do těsta zapracujte tak.
Hotové těsto přehoďte utěrkou a nechte ho půl hodiny odpočívat. Pak ho přelijte do na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 180 °C po dobu přibližně 10 minut. Upečené těsto nechte vychladnout.
V mezičase si připravte tvarohový krém. Máslo si rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a zapracujte ho do tvarohu. Postupně přidávejte také moučkový cukr. Tvarohový krém musí být skutečně hladký a jemný, nesmí v něm být hrudky. Hotový krém natřeme na těsto a dezert dejte na hodinu do ledničky, aby krém zatuhl.
Čokoládu na polevu si rozpusťte ve vodní lázni a postupně do ní přimíchejte máslo a smetanu. Hotovou polevou zalijte tvarohový krém a zákusek dejte znovu do ledničky. Skladujte a podávejte chlazený, nejlépe přizdobený šlehačkou, nebo třeba strouhaným kokosem. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Domácí bounty řezy: dezert s chutí kokosu a exotiky
Meruňkové řezy z kompotu si zamilujete i vy. Příjemně osvěží