Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Banánové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou pro sladší odpoledne

Málokteré ovoce se k přípravě dezertů hodí více než slaďoučké banány. Tím spíše, že přestože k nám na rozdíl třeba od jablek cestují doslova přes půl světa, stojí banány v sezoně doslova pár korun za kilo. Máte-li pro banány také slabost, zbystřete. Náš recept na banánové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou si totiž okamžitě zamilujete. Nejen pro jejich lahodnou chuť, potěší vás také snadnou přípravou. Posuďte sama.
banánové řezy
Banánové řezy jsou opravdu výborné! (foto: electropiknik.cz)

Ingredience na banánové řezy

Na přípravu banánových řezů budete potřebovat tyto suroviny:

  • 5 větších banánů
  • 5 celých vajec
  • 400 ml zakysané smetany
  • 300 ml vody
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g čokolády na vaření
  • 75 g krupicového cukru
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 50 g moučkového cukru
  • 30 g instantní granulované kávy (pro děti můžete použít i kávu bez kofeinu)
  • 20 g holandského kakaa
  • 3 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • Větší balení dětských piškotů (cca 500 g)
  • Špetku soli

Příprava

Nejprve si uvařte hrnek velmi silné instantní kávy a dejte si ho vychladnout, studenou kávu budete potřebovat až na závěr. Rozklepněte si vejce, rozmíchejte v nich krupicový cukr a špetku soli a vše vyšlehejte do husté pěny.

Za stálého šlehání přidejte trochu vody, přibližně 50 ml, olej, mouku s prosetým práškem do pečiva a kakao. Těsto si důkladně zpracujte do hladka, nesmí v něm být hrudky. Hotové těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte po dobu 15-20 minut při teplotě 180 °C.

Zatímco se vám peče těsto, připravte si vanilkový krém. Nejprve vyšlehejte šlehačku s vanilkovými cukry a pak do ní postupně po částech zapracovávejte zakysanou smetanu. Nakonec přidejte i tvaroh a znovu důkladně vyšlehejte, aby vznikl hladký a jemný krém. Přibližně třetinu krému natřete na vystydlý korpus, zbytek si zatím odložte stranou.

Banány oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Ta vyskládejte na krémovou vrstvu a zalijte druhou třetinou krému. Nyní si vezměte k ruce dopředu uvařenou instantní kávu. Namáčejte v ní piškoty a jeden po druhém je vyskládejte na krém tak, aby z nich vznikla souvislá vrstva.

Piškoty přetřete poslední třetinou krému. Nakonec na dezert nastrouhejte čokoládu na vaření a dejte ho do lednice alespoň na 2 hodiny, aby jednotlivé vrstvy pořádně zatuhly. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Dokonalá buchta z nadýchaného těsta a pudinku

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banánový koláč, který chutná jako Pribináček. Pochutnají dospělí i děti

Banánový dezert aneb možnost, jak levně připravit chutnou dobrotu

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek