Slaná roláda vypadá jako malovaná. Zachutná vám i návštěvě
Recept na jednu takovou zeleninovou roládu vám dnes představíme. Díky čerstvé zelenině a vejcím slaná roláda hraje všemi barvami, a tak ji mají rády také malé děti.
Slaná roláda – ingredience
- 200 g hrášku z konzervy
- 200 ml zeleninového vývaru
- 100 ml majonézy (můžete ji nahradit jogurtem, pokud si hlídáte linii)
- 75 ml zakysané smetany
- 20 g želatiny
- 20 ml hořčice
- 3 vejce
- 3 mrkve
- 3 středně velké brambory
- 1 svazek kopru
- čerstvě vymačkanou šťávu z poloviny citronu
- sůl, mletý pepř a vaše oblíbené koření na dochucení
- čerstvé bylinky, pokud je sezona
Příprava
Vejce dejte uvařit natvrdo a mezitím se můžete věnovat dalším surovinám. Brambory s mrkví omyjte a oškrábejte. Pak je nakrájejte na kostičky a povařte v zeleninovém vývaru. Kopr si nakrájejte najemno a naložte ho do citronové šťávy. Tu pak přelijte do zeleninového vývaru pár minut předtím, než ho odstavíte z plotny.
Želatinu vmíchejte do majonézy nebo jogurtu a postupně přidávejte zakysanou smetanu a hořčici. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Pokud máte čerstvé bylinky, můžete je přidat do této směsi nebo do zeleninového vývaru.
Směs pořádně promíchejte, můžete využít kuchyňský robot nebo mixér. Nakonec přidejte přeceděnou zeleninu z vývaru, tu už zapracujte raději opatrně ručně, abyste ji nerozmačkala.
Připravte si potravinářskou fólii, nejlepší je udělat si dvě vrstvy. Na fólii si vytvořte souvislou vrstvu z poloviny majonézové směsi a doprostředka vyskládejte uvařená vejce. Ta zalijte druhou polovinou majonézové směsi. Fólii pak opatrně zarolujte tak, aby se vám vejce neodkulily ze středu rolády. Hotovou roládu dejte před servírováním zatuhnout do lednice alespoň na 3 hodiny. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
RECEPT: Punčová roláda, jakou jste ještě neochutnali
Úžasná mrkvová roláda s krémovou náplní. Udělejte rodině netradiční pohoštění ke kávě