Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Zdravé jablečné sušenky bez mouky a cukru jsou za 10 minut hotové

Recepty na sladkosti bez cukru a mouky jsou v posledních hitem internetu a sociálních sítí. Móda zdravého stravování se šíří stále více a šíří se do stále většího počtu českých domácností. Pokud vás honí chuť na sladké a nechcete tím uštědřit herdu svému zdraví ani tukovým vrstvám, máme pro vás velmi zajímavý recept na rychle upečené sušenky, které splňují veškeré požadavky na zdravou potravinu a navíc jsou moc dobré.
sušenky
Rádi mlsáte, ale zároveň se stravujete zdravě? Vyzkoušejte domácí jablečné sušenky. (zdroj foto: youi.cz)

Oves a jablka je totiž nesmrtelná kombinace, která dostane i toho nejzapřisáhlejšího odpůrce zdravého vaření a pečení. A kromě toho sušenky vydrží poživatelné i několik dní, a to je super!

Na jablečné sušenky budeme potřebovat:

  • 350 g ovesných vloček
  • 300 ml bílého jogurtu nebo kefíru
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 jablka
  • 1 lžíce medu
  • skořice dle chuti

Postup výroby je velmi snadný:

Připravte si všechny suroviny a velkou mísu. Ovesné vločky vsypte do mísy a smíchejte s jogurtem či kefírem. Když použijete vysokotučný, nemusíte sušenky pak ani tolik doslazovat, budou sladké samy od sebe.

sušenky
Máte rádi sušenky? Zkuste domácí s jablky. (zdroj foto: pixabay.com)

Pokud jste zvyklí ovesné vločky zalévat vodou, aby nabobtnaly, nyní to nedělejte. Tentýž efekt bude mít i jogurt či kefír. Kdybyste použili vodu, akorát budete mít sušenky „rozblemcané“ a nebudou držet pohromadě.

Směs jogurtu s vločkami nechejte zhruba 30 minut odstát, aby vločky nasákly vlhkost a změkly. Mezitím si dejte rozehřát troubu na 180 °C a vyložte si plech pečicím papírem.

Vezměte jablka a na struhadle je nastrouhejte ideálně najemno, ale na hrubo to také půjde. Přidejte rozinky, skořici a med a důkladně promíchejte. Pak přidejte k jogurtovým vločkám a znovu důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily a nebyly oddělené. Z této hmoty se musí dát snadno tvarovat výsledné sušenky, které by se neměly roztékat ani rozpadat.

Pomocí lžíce nebo i jen rukou tvarujte malé bochánky, které rovnoměrně pokládejte na papírem vyložený plech a po položení je ještě trochu stlačte rukou, aby se rozplácly a nebyly příliš vysoké. Pak by se totiž nemusely péct tak krátce a okraje by se mohly připálit. Vložte na 10 minut do trouby a pak už si jen užívejte té dobroty!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recept na dietní sušenky ze tří surovin hotové během 15 minut

K TÉMATU  Tradiční chléb, který vydrží čerstvý celý týden

Nepečený dort ze sušenek. Stačí vám minimum času na přípravu

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek