Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Nadýchaný dort z bílků, který musíte vyzkoušet. Zapomeňte na klasická suchá a hutná těsta

Vadí vám u klasických dortů to, že jsou kvůli klasickému moučnému těstu příliš hutné, nebo že jsou suché? My vám ukážeme, jak se takovému problému vyhnout.
pavlova
Dort Pavlova je zákusek z krému, který je tvořen šlehanými bílky. Na jeho vrchu najdete šlehačku a ovoce. (zdroj foto: youi.cz)

Stačí upéct ten správný dort. Třeba tento, který je tvořen bílky a který vás nadchne svou dokonalou nadýchaností. Zkuste dort Pavlova a uvidíte sami.

Ingredience na dort Pavlova

Možná vás to překvapí, ale je to skutečně tak. Na dort z bílků opravdu nebudete potřebovat mouku. Na těsto, tedy lépe řečeno korpus vám postačí jenom:

  • 7 bílků
  • 250 g cukru krystal
  • 2 lžíce Solamylu

Jak vidíte, udělat těsto na dort z bílků je velmi jednoduché. Aby se vám ale celkově povedl i samotný výsledek, nezapomínejte také na to, že je třeba připravit si i krém. Ani tady to nebude složité. Stačí mít:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 400 g mascarpone
  • 5 lžic cukru
  • 1 balení vanilkového cukru

Na závěr, tedy na ozdobení můžete přidat polevu. Takzvaný topping. Může být třeba ovocný, karamelový, čokoládový, nebo jakýkoliv jiný. Zde záleží čistě jenom na tom, jakou máte chuť a na co.

vajíčka
Základem dortu Pavlova torta jsou vajíčka, respektive bílky. (zdroj foto: pixabay.com)

Jako první korpus

Jak za chvíli zjistíte, příprava není opravdu nijak složitá. Stačí jenom začít důkladně vyšlehávat bílky společně s cukrem a také se Solamylem. Cílem je udělat z nich opravdu velmi tuhý a pevný sníh. Ten následně rozdělíte na dvě poloviny a z každé se vytvoří pokud možno stejně velké placky.

Každou placku vložte na samostatný plech, vyložený pečicím papírem. Plechy následně vložte do trouby předehřáté na teplotu 150 stupňů Celsia. Doba pečení se pohybuje v rozmezí 45 – 60 minut, podle velikosti vašich korpusů. Po upečení korpusy vyndejte a nechte vychladnout.

Krém je jednoduchý

Když korpusy chladnou, je ideální doba na to, připravit si krém. Ani tady není na přípravě nic složitého a jde o základní kuchařské postupy. Jako první si vyšleháte šlehačku společně s oběma cukry. A potom ručně vmícháte mascarpone, které lze alternativně nahradit tvarohem. A krém, tedy náplň dortu je hotová.

K TÉMATU  Upečte si domácí cukrářské piškoty z listového těsta

Dort Pavlova je na světě

V čem spočívá? Ve spojení korpusů a krému. Základem je korpus, který důkladně pomažete náplní a na ni položíte korpus druhý. A ten pomažete zbytkem. Tolik k základní variantě. Kdo chce dokonalost, může použít cukrářský sáček a svůj dort s bílků si ještě dozdobit. Potom přidat polevu a unikátní dort je hotov.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vajíčko jako opomíjený zkrášlující zlepšovák. Urychluje růst vlasů, hojí strie a čistí póry. Vyzkoušejte vaječné masky na celé tělo!

Máte rádi podobné recepty? Recepty na dorty

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek