Nadýchaný dort z bílků, který musíte vyzkoušet. Zapomeňte na klasická suchá a hutná těsta
Stačí upéct ten správný dort. Třeba tento, který je tvořen bílky a který vás nadchne svou dokonalou nadýchaností. Zkuste dort Pavlova a uvidíte sami.
Ingredience na dort Pavlova
Možná vás to překvapí, ale je to skutečně tak. Na dort z bílků opravdu nebudete potřebovat mouku. Na těsto, tedy lépe řečeno korpus vám postačí jenom:
- 7 bílků
- 250 g cukru krystal
- 2 lžíce Solamylu
Jak vidíte, udělat těsto na dort z bílků je velmi jednoduché. Aby se vám ale celkově povedl i samotný výsledek, nezapomínejte také na to, že je třeba připravit si i krém. Ani tady to nebude složité. Stačí mít:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 400 g mascarpone
- 5 lžic cukru
- 1 balení vanilkového cukru
Na závěr, tedy na ozdobení můžete přidat polevu. Takzvaný topping. Může být třeba ovocný, karamelový, čokoládový, nebo jakýkoliv jiný. Zde záleží čistě jenom na tom, jakou máte chuť a na co.
Jako první korpus
Jak za chvíli zjistíte, příprava není opravdu nijak složitá. Stačí jenom začít důkladně vyšlehávat bílky společně s cukrem a také se Solamylem. Cílem je udělat z nich opravdu velmi tuhý a pevný sníh. Ten následně rozdělíte na dvě poloviny a z každé se vytvoří pokud možno stejně velké placky.
Každou placku vložte na samostatný plech, vyložený pečicím papírem. Plechy následně vložte do trouby předehřáté na teplotu 150 stupňů Celsia. Doba pečení se pohybuje v rozmezí 45 – 60 minut, podle velikosti vašich korpusů. Po upečení korpusy vyndejte a nechte vychladnout.
Krém je jednoduchý
Když korpusy chladnou, je ideální doba na to, připravit si krém. Ani tady není na přípravě nic složitého a jde o základní kuchařské postupy. Jako první si vyšleháte šlehačku společně s oběma cukry. A potom ručně vmícháte mascarpone, které lze alternativně nahradit tvarohem. A krém, tedy náplň dortu je hotová.
Dort Pavlova je na světě
V čem spočívá? Ve spojení korpusů a krému. Základem je korpus, který důkladně pomažete náplní a na ni položíte korpus druhý. A ten pomažete zbytkem. Tolik k základní variantě. Kdo chce dokonalost, může použít cukrářský sáček a svůj dort s bílků si ještě dozdobit. Potom přidat polevu a unikátní dort je hotov.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Máte rádi podobné recepty? Recepty na dorty