Středa , 27. 11. 2024

Xenie

Zapomeňte na klasické hranolky. Vylepšete je! Využijte těstíčko a vznikne vám naprosto dokonalá pochoutka

Klasické hranolky zná každý. Pokud vám však přijde, že jsou přílohou spíše obyčejnou a běžnou, naučíme vás je vylepšit.
hranolky
Už vás nudí klasické hranolky? Udělejte si netradiční. (zdroj foto: pixabay.com)

Až zjistíte, jak jednoduchá je tato inovace a o kolik chutnější bude vaše příloha, budete litovat, že jste daný postup neznala dříve. Přinášíme recept na vylepšené hranolky ze speciální směsi.

Co budete na hranolky potřebovat?

Pokud ke svému jídlu nechcete servírovat jenom obyčejné hranolky, ale budete chtít dát na stůl přece jenom něco lepšího, tak můžete. Aby se výsledek podařil, je třeba nachystat správné ingredience. A ty jsou tyto:

  • 1 velká brambora
  • 3 g sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 275 g mouky
  • Sůl a pepř
  • Zelené bylinky

Začíná se bramborou

Jelikož se jedná o bramborovou přílohu, bude třeba začít právě bramborou. Tu je třeba oloupat, nakrájet a potom uvařit. Můžete zvolit jak vaření klasické, tak i metodu vaření v páře. Doporučujeme bramboru nakrájet na menší kousky a vařit asi 20 minut. Je důležité, aby byla brambory skutečně maximálně měkká.

hranolky
Už vás nudí klasické hranolky? Udělejte si netradiční. Využijte směs s vajíčkem, mlékem, droždím a bylinkami. (zdroj foto: electropiknik.cz)

Vařenou bramboru následně klasicky přeceďte, přendejte do mísy, vezměte šťouchadlo a snažte se z ní udělat co možná nejjemnější pyré. V tu chvíli totiž získáváte základ na své vynikající bramborové těstíčko.

Přidejte ostatní ingredience

Když má brambora požadovanou konzistenci, tak se můžete pustit do přidávání dalších ingrediencí, které jsou předepsány. Postupně je přidávejte v menším množství, a průběžně vmíchávejte do základu. Následně by mělo vzniknout těsto, které dáte na teplé místo zhruba na hodinu, kde by vám mělo dokonale vykynout. Poté do něho vmícháte bylinky dle chuti a vše potřebné máte připraveno.

Už jenom do pánve

Stejně jako klasické hranolky, tak i tato příloha se smaží v oleji. Rozehřejte si pánev, dejte do ní dostatečné množství oleje a i ten zahrávejte. Mezi tím své těsto dejte do sáčku, u kterého ustřihnete jeho rok. Získáte jednoduchý dávkovač, kterým budete tvořit tvary podobné hranolkům.

K TÉMATU  Skladování brambor: Jak udržet kvalitu a zabránit klíčení?
hranoky
A recept je hotový, hranolky jsou připravené. Dobrou chuť! (zdroj foto: electropiknik.cz)

Ty následně smažte dozlatova. Potom dejte na papírovou utěrku lehce okapat a jste hotovi. Unikátní příloha, kterou si však můžete dát klidně i jenom tak samotnou, je hotová. Přejeme dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zapomeňte na marmeládu. Naplňte palačinky něčím netradičním. Zkuste tyto slané i sladké náplně

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek