Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Dezert nemusí být nezdravou kalorickou bombou plnou cukru. Tento kokosový fitness dort to potvrzuje

Když se řekne dort, každému se vybaví nezdravý zákusek plný cukru, plný tuku a kalorií. Ne vždy tomu musí být.
fitness dort
Tento kokosový dort je skvělou kombinací mlsání a zdravé stravy. (zdroj foto: facebook.com)

Společně se podíváme na jeden fitness dort. Nebo chcete-li zdravější variantu, kterou si můžete dát kdykoliv vás honí mlsná a zároveň nechcete zpytovat svědomí, že jste takzvaně zhřešili ve své dietě.

Základem je těsto

Aby se vám zdravý fitness dort povedl, musíte mít ty správní ingredience. Už při jejich výčtu zjistíte, zde chybí řada těch surovin, které jsou při pečení běžné. Konkrétně si připravte toto:

  • 9 vajíček
  • 9 lžic třtinového cukru
  • 8 lžic ovesných vloček
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa

Potřeba bude i krém

Tento zdravý dort má také krém. I ten může být dietnější než klasika, pokud víte jak na to. S ingrediencemi, kam patří 6 žloutků a dále 2 balení vanilkového pudinku to nebude nic těžkého. K nim přidejte ještě 8 dcl mléka a 4 lžíce strouhaného kokosu. Když máte i toto, jste připraveni na realizaci tohoto receptu.

Smíchejte ingredience na těsto

Samotná příprava těsta není nic složitého, jelikož vám postačí, když v míse smícháte všechny ingredience dohromady. Ovesné vločky je třeba před použitím nadrtit, aby měly konzistenci mouky, čímž nahradí tu klasickou, kterou v tomto receptu nenajdete. Vše však začnete tím, že rozšleháte vaječné žloutky s cukrem a v druhé míse si zase vyšleháte sníh z bílků.

K připraveným žloutkům následně přidáváte všechny jednotlivé ingredience, až vám začne vznikat hustá hmota. To je chvíle, kdy do ní opatrně přidáte sníh z bílků, které vše dokonale zjemní a propojí. Když máte těsto hotové, rozdělte ho na tři stejné díly.

Těsto upečte

Hotové a rozdělené těsto pečte natřikrát. Tedy každou část zvlášť. Nejlépe v kulaté dortové formě, kterou spolu s každou dávkou těsta vložíte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia, kde pečete po dobu asi 15 minut. Poté daný korpus necháte vychladnout a mezi tím pečete další.

K TÉMATU  Makový dezert plný třešní a ořechů. Vyzkoušejte královskou dobrotu!

Připravte si krém

Když se těsto peče, máte dost času na přípravu krému. Postup je snadný a doporučujeme při něm postupovat, jak je uvedeno na návodu pudinku. Ten smíchejte s mlékem a začněte zahřívat. Místo cukru přidejte kokos a v našem případě jsou zde navíc ještě vaječné žloutky. Vařte do té doby, dokud nebude krém dostatečně hustý.

Už jenom vrstvení

Závěr je velmi jednoduchý a spočívá ve vrstvení. Základem dortu je jedna část těsta, na kterou nanesete třetinu krému. Potom zase korpus a zase krém. A to stejné do třetice ještě jednou. Horní vrstvu krému můžete ještě posypat trochou kokosu a váš dort je hotov.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Čokoládový dort s burákovým máslem. Extra sladké, ale extra dobré!

Nejoblíbenější fitness koláče a dorty našich čtenářek. Zkuste mlsat zdravě a bez výčitek!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek