Známe cukrářský trik, díky kterému upečete skvělé brownie
Ingredience
Na korpus pro brownie budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 150 ml plnotučného mléka
- 150 ml rostlinného oleje
- 30 g holandského kakaa
- 5 vajec
- 1 prášek do pečiva
Na čokoládovou polevu si připravte:
- 300 ml plnotučného mléka
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 20 g holandského kakaa
- 10 g dětské krupičky
Příprava
V mixéru na pomalé obrátky, nebo v kuchyňském robotu, zadělejte na těsto – rozklepněte si vejce a zapracujte do nich cukr. Postupně přidejte mléko a olej a pak do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidejte kakaový prášek a nechte robota, aby těsto ještě alespoň pět minut zpracovával. Hotové těsto přelijte do formy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus bude upečený za 25-30 minut.
Upečený korpus hustě propíchejte špejlí, párátkem nebo vidličkou, aby do něj mohla zatéct čokoládová poleva. Tenhle cukrářský trik zajistí, že vaše brownie bude opravdu čokoládové, a že bude mít charakteristickou „navlhlou“ konzistenci.
Zatímco se vám těsto peče, připravte si čokoládovou polevu. Mléko si přelejte do kastrolu, zahřejte ho na přibližně 60 °C a rozmíchejte v něm cukr, máslo, kakao a krupičku. Za stálého míchání si mléko přiveďte k varu a nalámejte do něj čokoládu. Míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Když bude mít konzistenci hutného pudinku, stáhněte ji z plotny a rovnou jí polijte propíchaný korpus. Hotové brownie nechte hodinu odpočinout o pokojové teplotě, aby poleva zatuhla, a pak jej můžete servírovat. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Dopřejte si čokoládu každý den, radí lékaři. Jak nám čokoláda prospívá?