Zapečené penne s rajčatovou omáčkou a tuňákem
Rychlá večeře nebo prázdninový oběd ze surovin, které se většině z nás válí doma. Zapečené penne s rajčatovou omáčkou, olivami, tuňákem a sýrem nadchnou každého člena rodiny. Vyzkoušejte tento recept a uvařte něco nového, snadného a plného chuti.
TIP: Máte-li rádi jídlo trochu pikantnější, přidejte do rajčatové omáčky při přípravě asi půl čajové lžičky drceného chilli nebo pálivé papriky.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Zapečené penne s tuňákem
- 400400gtěstovin penne
- 22větší červené papriky
- 22lžíceolivového oleje
- 11lžičkasušeného česneku
- 11sklenicerajčatové omáčky
- 11plechovkakrájených rajčat
- 11baleníoliv
- 22konzervytuňáka ve vlastní šťávě
- 11plechovkakukuřice
- 100100geidamu
- 5050gparmezánu
- cukr, sůl a pepř dle chuti
- čerstvá bazalka
Postup:
Na pánvi si rozpalte olivový olej. Papriky si nakrájejte na kratší nudličky a přendejte je na pánev. Zlehka opečte a když začnou papriky měknout, přidejte česnek, rajčatovou omáčku, scezená krájená rajčata, slité olivy nakrájené na poloviny, kukuřici, špetku cukru, sůl a pepř podle chuti. Všechny ingredience společně prohřejte, a nakonec přidejte na pár posledních minut vaření scezeného tuňáka.
Těstoviny penne dejte vařit podle návodu na obalu s trochou soli a oleje do hrnce. Dávejte si pozor, abyste je nerozvařili – správně by měly být tzv. al dente neboli na skus.
Mezitím si rozehřejte troubu na 160 °C na mód gril. Těstoviny promíchejte s rajčatovou omáčkou a přendejte do zapékací misky. Eidam a parmazán nastrouhejte najemno a promíchejte. Sýrovou směs nasypte na vršek těstovin a dejte do trouby zapékat asi na 15 minut než začne sýr zlátnout.
Zapečené penne nechte před podáváním trochu zchladnout a dozdobte je špetkou čerstvé bazalky.